Demirtaş'tan Ağrı'daki Çatışmaya İlk Yorum - Son Dakika
Güncel

Demirtaş'tan Ağrı'daki Çatışmaya İlk Yorum

Demirtaş, Ağrı'nın Diyadin ilçesinde PKK'nın askere ateş açmasıyla ilgili, "Nasıl gerçekleştiğine ilişkin iki tarafın da tatmin edici bir açıklama yapması lazım." dedi.

11.04.2015 13:19  Güncelleme: 15:47

Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nin Yukarı Tütek Köyü'nde bugün yapılacak ağaç dikme etkinliği için bölgede güvenlik önlemi alan askerlere, PKK'lı teröristler tarafından ateş açıldı. Çıkan çatışmada 4 askerin yaralandığı belirtildi.

DEMİRTAŞ: TATMİN EDİCİ AÇIKLAMA YAPILMALI

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, ODTÜ'deki konuşmasına başlamadan önce girişte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Demirtaş, Ağrı'nın Diyadin ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristlerle yaşanan çatışmayla ilgili sorulan bir soruya, "Biz de kamuoyundan öğrendik. Barış süreci diye bir süreci hep birlikte sahipleniyorsak, silahlar sussun diyedir. Bence herkesin buna dikkat etmesi lazım. Çatışma nasıl gelişmiş, nasıl gerçekleşmiş iki tarafın da tatmin edici açıklama yapması lazım" şeklinde cevap verdi.

GENELKURMAY'A SERT ELEŞTİRİ

Genelkurmay Başkanlığı'nın "Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından organize edilen ve Bahar Şenliği olarak isimlendirilen etkinlikte Bölücü Terör Örgütü'nün propagandasının yapılacağı, vatandaşlarımıza seçimde destekledikleri adaylara oy vermeleri konusunda baskı uygulanacağı yönünde bilginin alınması" şeklindeki açıklamasını sert sözlerle eleştiren Demirtaş, "Genelkurmay AKP'ye çalışmaktan vazgeçse iyi olur. Bu ülkenin ordusudur. Bir partinin ordusu değil. Kendileri de seçime giren bir parti değiller. Bu tür seçime endeksli açıklamalar veya adaylıklarla ilgili spekülasyon yapacak açıklamalar yapmasalar iyi olur" ifadelerini kullandı.

"SIRRI BEY'İN SÖYLEDİKLERİ DOĞRUDUR"

Demirtaş, ayrıca Sırrı Süreyya Önder'in çözüm sürecine ilişkin kongrenin toplanması hakkındaki açıklamaları için "Silahlar tümden sussun ve bırakılsın diye bir çaba içerisindeyiz. 10 madde müzakere edilsin diye çaba içerisindeyiz. Sırrı Bey'in söyledikleri doğrudur" dedi.

EFKAN ALA: SALDIRGANLAR ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Erzurum'da bulunan İçişleri eski Bakanı Efkan Ala Ağrı Diyadin'deki saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Efkan Ala "1'i üsteğmen 3'ü uzman çavuş 4 jandarma yaralanmıştır. Saldırıyı yapanlar etkisiz hale getirildi" diye konuştu.


Demirtaş\'tan Ağrı\'daki Çatışmaya İlk Yorum
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Demirtaş'tan Ağrı'daki Çatışmaya İlk Yorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (189)

  • Ülkücü bozkurt: Hdp secime kadar çatısmalardan sizin haberiniz olmaz zaten demi. Devletin de sehit verene kadar haberi olmaz. Siz baris sureci dediginiz oyunu cok guzel oynuyorsunuzda. Bu vatanin evlatlarinin hakkini obür dünyada nasil vereceksiniz. Gerçi sizde haklisiniz önunuzden kemik eksik olmuyoki. 78 6 Yanıtla
  • BERFIN: BU ADAMDAN DAHA EFENDI ADAM VARMI BU DÜNYADA BIR INSAN SENIN KADAR DÜRÜST OLUR 57 27 Yanıtla
  • Mehmetçik: Umarim bu pkk li teröristlerin hepsi geberir 37 40 Yanıtla
  • Diyarbakırlı: Adam gibi adam. Türk Ordu denilen bir güç artık akepe ye adanmış bir ordu olmuş yazık 19 45 Yanıtla
  • şahin: Terörist e neyin tatmin edici açıklaması yapılacak utanmaz herifler 32 27 Yanıtla
  • JAKOZA:: ALLAH PKK YI KORUSUN 17 41 Yanıtla
  • JAKOZA:: NE MUTLU KÜRDÜM DIYENE 22 36 Yanıtla
  • Batmanlı: Adi herifler pis teröristler yeter çekin elinizi yaaa yeter 35 23 Yanıtla
  • hocadan: Her şeye burnunu sokma demirtaş mısın nesin vatan hainleri yorum yapmasın 39 18 Yanıtla
  • he he inandık...: HDP yi baraj altı bırakmak, halkın gözünde küçültmek için birileri ortalığı karıştırmaya başladı. Seçimlere kadar çok sık provakatif eylem göreceğiz hepside AKP nin safları sıklaştırmasına yarayacak. 36 20 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement