Denizli'de Büyük Patlama: 1 Ölü, 36 Yaralı Var - Son Dakika
Güncel

Denizli'de Büyük Patlama: 1 Ölü, 36 Yaralı Var

Denizli\'de Büyük Patlama: 1 Ölü, 36 Yaralı Var

Denizli Bayramyeri Meydanı'nda büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada 1 kişi öldü, 3'ü ağır 36 kişi de yaralandı.

11.07.2014 09:32  Güncelleme: 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kent merkezinde bir ay önce açılan ve unlu mamüller üreten işyerinde meydana gelen patlamada AFAD'dan yapılan açıklamaya göre 1 kişi öldü, 3'ü ağır olmak üzere 36 kişi yaralandı.

15 GÜN ÖNCE ÇALIŞMAYA BAŞLAMIŞTI

Patlamanın meydana geldiği fırında kadın çalışanın öldüğü, işyeri sahibinin de yaralılar arasında olduğu ortaya çıktı. Yaralıların çıkartılmasının ardından işyerine giren ekipler 15 gün önce burada çalışmaya başlayan 30 yaşındaki Ayfer Yıldırım'ın cesedini çıkarıp Devlet Hastanesi'nin morguna götürdü.

8 AYLIK HAMİLE KADININ DURUMU AĞIR

Yaralılar arasında bulunan işyeri sahibi 8 aylık hamile Didem Fazlı'nın vücudundaki yanıklar yüzünden durumunun ağır olduğu belirtildi.

8 katlı binanın ilk katındaki fırında meydana gelen patlamanın kaynağı, büyük olasılıkla, sanayi tipi mutfak tüpü. Şiddetli patlamayla birlikte fırın harabeye dönerken, sokaktaki araçlar ile binalar büyük hasar gördü.

VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Patlamayla ilgili açıklama yapan Denizli Valisi Demir, "Patlamanın yeri, binanın alt katında ekmek imalatı yapılan fırın. Muhetemelen LPG tüpünden kaynaklı bir patlama ve bu bilgi netleşmek üzere. Sanayi tipi mutfak tüpü ihtimali kuvvetli, doğalgazdan olmadığı kesinleşti.'' dedi.

Demir, ''20 vatandaşımız da yaralandı. Değişik hastanelerde tedavi altına alınan bu kişilerden 3'ünün durumu ağır, hayati tehlikeleri var. Yaralılar arasında, patlama esnasında yoldan geçmekte olanlar da var." şeklinde konuştu.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Başbakanlık AFAD Denizli'de bir binanın zemin katında bulunan ekmek fırınında meydana gelen patlamaya ilişkin bir açıklama yaptı.

Patlamanın ardından olay yerine Başbakanlık AFAD koordinasyonunda Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden 7 kişilik bir ekip ile itfaiye ekipleri ve ambulans sevk edildiğinin belirtildiği açıklamada, "Ağır yaralılardan birinin hamile bir kadın olduğu, vücudunda %50 yanık tespit edildiği ve tedavisine devlet hastanesinin yoğun bakımında devam edildiği öğrenilmiştir. 36 yaralının 20'si ambulanslarla hastaneye sevk edilirken 16'sı ise ayakta tedavi olmak üzere Denizli Devlet Hastanesi'ne başvurmuştur. Eski ve üst katları kullanılmayan binada medyana gelen patlamanın etkisiyle ayrıca çevre binalarda hasarlar meydana geldi. AFAD Ekiplerinin koordinasyonunda İtfaiye ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden ekipler olay yerinde incelemelere devam ediyor. Gelişmeler Başbakanlık AFAD tarafından 7/24 takip edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli'de Büyük Patlama: 1 Ölü, 36 Yaralı Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • momentum: tayyip istifa! eger ak parti olmasaydı herkes sobalı evdeydi, doğalgaz yüzünden patlama olmuş. doğalgazı ak parti getirdi! istemiyoruz! haydi gezi parkına arkadaşlar! not: anlayan anlar. 14 25 Yanıtla
  • salih: mesken altındaki fırınların o binada yaşayanların gece yaşadığı gürültü rahatsızlı ve pisliği şimdide ölüm tehlikesi 23 8 Yanıtla
  • Muhammet Enes: Orada bende vardım ama beni Allah korudu aman nazar deymesin 19 9 Yanıtla
  • devrim deniz: çok yazıkk... bu olaydan gelinen nokta buysa bu hale getirenlere yazıklar olsun...millet canıyla ugraşıyo siz neyin peşindesiniz 17 7 Yanıtla
  • serdar: 1 kişi hayatını kaybetmiş allah rahmet eylesin inşallah artmaz 15 6 Yanıtla
  • YASİN: İNŞALLAH SOMANIN DURUMU GİBİ OLMAZ ALLAH ACİL ŞİFA VERSİN 13 6 Yanıtla
  • ismail: Terbiyesiz insan sen insanligindan utan insanim diye de gezme sizin gibi zihniyeti allah bildiği gibi yapsin yaziklar olsun 7 7 Yanıtla
  • beyza koçer: öğleyin olsa napardık herkez dükanını açar allah şifalar versin 8 5 Yanıtla
  • r.toptaş: KÖTÜ DÜŞÜNCE KÖTÜLERE AİTTİR. İÇİNİZDEKİ KİN NEFRET VEDE KÖTÜ DÜŞÜNCELERİ ATMADIKÇA NE BU DÜNYADA NEDE ÖBÜR DÜNYADA HUZUR BULAMAYIZ. CENNETE GİREMEYİZ. KÖTÜLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM, DİYORUM AMA ONLAR İÇİN BELKİDE BU YERLER CENNETLERİDİR. 5 8 Yanıtla
  • ali sarıkala: saat kaçta 4 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement