Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

Dha Yurt Bülteni-10

(ÖZEL)1)BAKAN ÇELİK, GARDIROPTA YAŞAYAN AİLEYİ ZİYARET ETTİGIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'da, gardıroptan bozma tek odalı evde barınan Hurma Ailesi'ni ziyaret ederek, kendilerine destek verileceğini söyledi.

26.03.2017 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(ÖZEL)

1)BAKAN ÇELİK, GARDIROPTA YAŞAYAN AİLEYİ ZİYARET ETTİ

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'da, gardıroptan bozma tek odalı evde barınan Hurma Ailesi'ni ziyaret ederek, kendilerine destek verileceğini söyledi. Bakan Faruk Çelik, kentte 2 gündür gardıropta yaşayan Veysi Hurma, eşi Dilek ve çocuklarını ziyaret etti. Gardıroptan bozma tek odalı evde barınan aileye gereken desteğin sağlanacağını belirten Bakan Çelik, Veysi Hurma'nın Haliliye Belediyesi'nde işe yerleştirileceğini ifade etti.

Hurma ailesinin ailevi nedenlerle sorun yaşadığını ve gereken çözümün sağlandığını ifade eden Bakan Çelik, şunları söyledi:  "Aile kendi aile bünyesinde sıkıntılar yaşayan bir aile ve kendisine göre bir çıkış yolu bulmuş. Belediyelerimiz bu konuda çok duyarlı. Yüzlerce insana bu konularda el atarlarken, böyle bir talebi olmadan kendi kendine bir yöntem bulmuş vatandaş aslında gitseydi gerek Haliliye Belediyemiz gerekse Büyükşehir Belediyemiz ve valiliğimiz hepimiz bu ve benzer arkadaşlara yardım ediyor. Daha önce de yardım talebinde bulunulmuş kaymakamlık belli bir miktar vermiş gelmiş onu almamış. Kendi bünyesindeki sorunu bir şekilde gündeme gelmiş bize düşen görev ne ise belediye başkanlarımız şimdi onları yerine getiriyorlar."

Devlet olarak vatandaşlarını sahip çıktıklarını konuşmasında ifade eden Bakan Çelik," İnşallah kendi sorunlarını kendisi çözer, tamamen ailevi bir sorun. Devletimiz sosyal bir devlet, güçlü bir devlet herkesin elinden tutuyor. Her ocağın tütmesi için gayret gösteriyor. Böyle bir şey söz konusu değildir. Mağduriyet devletimizden belediyelerimizden kaynaklanan bir mağduriyetin neticesi değildir. Kendisinden kaynaklanan bir mağduriyetin medyaya yansıması bizde doğrusu neden belediye ve valiliğe müracaat etmeden bir şey oldu diye neticede devletimiz görevini yapmak istemiş ama vatandaş onu uygun bulmamış ve sonuç itibariyle ne gerekiyorsa belediyelerimiz yapacaklardır" diye konuştu.

3 çocuk babası Veysi Hurma'yı işe aldıklarını belirten Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ise, "Veysi kardeşimizin durumu ile ilgili ailenin daha önceden şiddetli geçimsizlik nedeniyle karı kocanın ayrılması ve çocukların ortada kalması söz konusu olmuştur. Biz aileye destek olmak ve ailenin birleştirilmesi noktasında hem rehabilitasyon çalışması hem de ailemize iş imkanı sağladık. Daha öncesinde de sosyal yardımlarda bulunmuştuk. Şimdi hem ailenin bütünleşmesi açısından karı kocanın rehabilitasyonu hem de iş imkanı noktasında yardımcı olduk" diye konuştu.

Bakan Çelik'in ziyarette bulunduğu Hurma ailesi bu geceyi bir otelde geçirdikten sonra kiralanan bir eve yerleştirileceği kaydedildi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Gardıropta yaşayan aile

Bakan Çelik'in gelmesi

Bakan Çelik'in Veysi Hurma ile görüşmesi

Bakan Çelik'in konuşması

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'un konuşması

Veysi Hurma'nın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 361 MB

===================================================

2)BAKAN MÜEZZİNOĞLU, SANDALYEYE ÇIKARAK GENÇLERE SESLENDİ

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa'da genç sporcularla bir araya geldi. Salonu dolduran gençlerin bir kısmını göremeyen Müezzinoğlu, sandalyenin üzerine çıkarak gençlere seslendi. Müezzinoğlu, "Bizim bu hedeflerimizden Almanya ve Hollanda rahatsız olabilir, varsın rahatsız olsunlar. Bu yarışta iddialıyız ve var olma dinamiklerimizi göstereceğiz" dedi.

Zafer Mahallesi Atıcılar Spor Kompleksi'nde düzenlenen organizasyonda, Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, genç sporcularla bir araya geldi.

Toplantıya, Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ve çeşitli branşlardaki bazı milli sporcular ile antrenörleri katıldı.

Salonu dolduran gençlerin bir kısmını göremeyen Müezzinoğlu, konuşma yapmak için sandalyenin üzerine çıktı. Sandalye üzerinden gençlere seslenen Müezzinoğlu, Türk milletinin değerlerinden zaman zaman rahatsız olanların bu milletin önüne tuzaklar kurduğunu belirtti.

Bu mihrakların belirli ihanet şebekeleriyle milletin kaderiyle oynamak istediğini ama başarılı olamadığını vurgulayan Müezzinoğlu, "Bizim bu hedeflerimizden Almanya rahatsız olabilir, varsın rahatsız olsun. Hollanda rahatsız olabilir, varsın olsun. Çünkü bizim onlardan onlardan haksız bir talebimiz yok. Biz diyoruz ki bu millet Hollandalılar ile Almanlar ile yarış yapabilir. Bu yarışta iddialıyız ve var olma dinamiklerimizi göstereceğiz. Onlar özellikle son 150 yıldır bu millete hep tuzak kurdular, bu milletin kaderiyle oynamak istediler ve zaman zaman da başarılı oldular. Millet sağlam mayasıyla, asil duruşu ve cesaretiyle asla ideallerinden vazgeçmedi" diye konuştu.

16 Nisan'dan sonra milleti, milletin hedeflerini merkeze alan güçlü bir sistemin geleceğini belirten Müezzinoğlu, "Millet adına güçlü bir sistem. Daha önce millete vekalet verecek ama vesayet odakları millete ne kadar verilmesi gerekiyorsa o kadarını verme anlayışı vardı. Gerektiği zaman milletin iradesine müdahale eden güç odaklarının zaman zaman ağır bedellerini bu millet ödedi. Artık güçlü ve istikrarlı bir sistem ile yönetilelim, milli iradenin milletin güçlü olduğu bir sistem. Biz istiyoruz ki milli irade stabilize yollarda gitmesin, nasıl her alanda otobanlar yaptıysak hızlı bir gelişme için siyasi iktidar millet kime yetki veriyorsa o yetki verilenlerin hem yetki kullandığı hem hesap verdiği güçlü bir yapıyı inşallah 17 Nisan'dan sonra hep birlikte şekillendirelim. Türkiye büyüsün" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Salondan goruntuler

-Genclerden goruntuler

-Müezzinoglunun sandalye uzerinde konusmasi

SÜRE 3 dakika 54 saniye

BOYUT 266 MB

=============================================

3)BAKAN ÖZHASEKİ: FETÖ'CÜLER ŞİMDİ YURT DIŞINDA ÇABALIYOR

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "FETÖ'cüler şimdi yurt içinde sesleri çıkmıyor korkudan. Biraz sindiler ama yurt dışında olanlar orada çabalıyorlar. En önemli organizasyonları onlar yapıyorlar. Şahsi düşmanlıklarını, kinlerini Türkiye düşmanlığına döndürdüler, ümmeti Muhammed düşmanlığına dönüştürdüler" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki çeşitli ziyaret ve miting programlarına katılmak üzere hava yolu ile Sinop'a geldi. Bakan Özhaseki, ilk olarak Sinop Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Hasan İpek ile makamında görüştü. Bakan Hasekioğlu, Valilik şeref defterini imzaladı. Bakan Özhaseki, daha sonra Ak Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek partisinin teşkilat üyeleri ile biraya geldi.

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Bakan Özhaseki, Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi ve kalkınması için istikrarlı hükümetlere ihtiyaç olduğunu söylerek "16 Nisan'dan sonra inşallah önümüz açılacak. Onun için şer cephesi karşıda birleşti. PKK'lılar karşıda. Kandil diyor ki kendi telsiz konuşmalarında, 'Eğer buradan Evet çıkarsa bittik biz' diyor. FETÖ'cüler şimdi yurt içinde sesleri çıkmıyor korkudan. Biraz sindiler ama yurt dışında lanet adamların hepsi orada çabalıyorlar. En önemli organizasyonları onlar yapıyorlar. Şahsi düşmanlıklarını, kinlerini Türkiye düşmanlığına döndürdüler, ümmeti Muhammed düşmanlığına dönüştürdüler" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"DHKP-C dediğimiz en büyük suikastları işleyen aşırı sol örgüt dışarıda, yanlarında DEAŞ dediğimiz uydurulmuş, Müslümanların başının belası, İslami gibi gözüken en vahşi örgüt de onların yanında. Onları senelerdir besleyenler de şimdi açıkça yüzlerini çıkardılar, eskiden bildiğimiz gizli, saklı yaptıkları adilikleri şimdi açıktan yapıyor birçok batı ülkesi."

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin konuşması

-Ziyaretlerden detaylar

Haber-Kamera: İbrahim ASLAN/SİNOP,

==================================================

4)AYRI YAŞADIĞI EŞİNİN EVİNE ÇOCUĞUNU GÖRMEYE GİTTİ, ÖLDÜRÜLDÜ

AFYONKARAHİSAR'da 29 yaşındaki Ebru Dere, çocuğunu görmeye gittiği evde bir süredir ayrı yaşadığı eşi 31 yaşındaki Ahmet Dere tarafından av tüfeğiyle öldürüldü.

Olay bugün Afyonkarahisar merkez Kayadibi Mahallesi Oruç Reis Sokak'ta meydana geldi. Ebru Dere, öğle saatlerinde 5 aylık çocuğunu görmek için bir süreden bu yana ayrı yaşadığı eşi Ahmet Dere'nin evine geldi. Burada taraflar arasında Ebru ve Ahmet Dere çifti arasında tartışma çıktı. Büyüyen tartışma sokağa taşarken, evdeki av tüfeğini alan Ahmet Dere, eşine rastgele ateş açtı. Ebru Dere kanlar içinde yere yığılırken, Ahmet Dere olay yerinden kaçtı.

İhbar üzerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri Ebru Dere'nin yaşamını yitirdiğini belirledi. Polis kaçan cinayet şüphelisi Ahmet Dere'yi kısa sürede yakaladı. Ebru Dere'nin cenazesi, olay yerinde yapılan inceleme ardından morga konuldu.

KISA SÜRE ÖNCE BOŞANMIŞLAR

Afyonkarahisar'da çocuğunu görmek için gittiği evde eski eşi tarafından öldürülen Ebru Dere ile cinayet şüphelisi Ahmet Dere'nin kısa süre önce boşandığı belirtildi. Boşandıktan sonra eşinin soyadını kullanmaya devam eden Ebru Dere'nin çocuğunu görmeye gittiği Ahmet Dere'nin evin önündeki sokakta taraflar arasında tartışma çıktığı, Ebru Dere'nin uzaklaşmaya çalışırken, eve giren Ahmet Dere'nin getirdiği tüfekle kadına ateş ettiği kaydedildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------

Olay yerinden genel görüntüler

Ölen Ebru Dere'nin fotosu

Cinayet şüphelisi Ahmet Dere'nin fotosu

HABER- KAMERA: Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR,

======================================================

5)İLBER ORTAYLI'YI YERLERE OTURARAK İZLEDİLER

TÜYAP Bursa Fuarı'nda, kitaplarını imzalayan ve konferans veren Prof. Dr. İlber Ortaylı, gençlerden büyük ilgi gördü. Salonda yer kalmayınca gençler yerlerde oturarak, Prof. Dr. Ortaylı'yı dinledi.Tüyap Fuarcılık ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen Bursa Kitap Fuarı, son gününde kitapseverlerin akınına uğradı. Fuarda en çok ilgiyi görenlerden biri de Hürriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. İlber Ortaylı oldu. 'Türklerin Altın Çağı' adlı kitabını imzalamadan önce konferans veren Prof. Dr. Ortaylı'yı dinlemek isteyen gençler, salonda yer kalmayınca yerlere oturarak, konferansı ilgiyle takip etti.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, daha sonra 'Türklerin Altın Çağı' isimli son kitabını imzaladı.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-İlber Ortaylı'nın konuşması

-Salondan görüntü

-Kitap imzalaması

-Detaylar

SÜRE: 1 dakika 49 saniye BOYUT. 118 MB

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement