Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

Dha Yurt Bülteni - 15

Bakan Kılıç: "Antalya bize uğurlu geliyor"TÜRKİYE-Kosova karşılaşmasını değerlendiren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Antalya bize uğurlu geliyor" dedi.

12.11.2016 23:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Kılıç: "Antalya bize uğurlu geliyor"

TÜRKİYE- Kosova karşılaşmasını değerlendiren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Antalya bize uğurlu geliyor" dedi.

Türkiye- Kosova karşılaşmasını birlikte izleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, maçın bitimine 4 dakika kala stadyumdan ayrıldı. Çavuşoğlu ve Kılıç karşılaşmayı değerlendirdi.

İstanbul'a hareket edecekleri için Antalya'dan erkenden ayrılmak zorunda kaldıklarını ifade eden Bakan Kılıç, "Maç devam ediyor ama biz yarın İstanbul'daki maraton için biraz erken ayrılmak zorunda kaldık. Milli takımımız inşallah maçı kazanacak ve yoluna devam edecek. Ümitliyiz. Antalya bize uğurlu geliyor ve gerçekten çok güzel bir ev sahipliği yapıyor milli takımımıza. İnşallah bu şekilde devam eder" dedi.

Bakan Çavuşoğlu ise maç sonucundan memnun olduğunu kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------

Bakan Kılıç'ın açıklaması

Bakan Çavuşoğlu açıklama

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR/ ANTALYA,

========================================

Zülfü Livaneli: Yaşar Kemal dolayısıyla Adanalı oldum

ADANA'da bir eğitim vakfının kuluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen baloda, sanatçı Zülfü Livaneli'ye 'Güneyin İncisi' ödülü verildi. Ödülünü Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban'ın elinden alan Livaneli, "Adanalı değilim ama, Yaşar Kemal dolayısıyla Adanalı oldum" dedi.

Üniversite öğrencilerine karşılıksız burs desteği sağlayan Adana'daki Güney Eğitim Vakfı, 22'nci kuruluş yıldönümü balosunu Sheraton Adana Otel'de gerçekleştirdi. Programa Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Ayhan Barut, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Zülfü Livaneli veeşi Ülker Livaneli ile vakıf üyeleri katıldı. Baloda Zülfü Livaneli'ye 'Güneyin İncisi' ödülü verildi. Livaneli'ye ödülünü, Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban Gökçeli verdi.

Livaneli, ödülünü aldıktan sona yaptığı konuşmada, "Ödül almak ülkemizde bedava hale geldi. Ama ödülü alandan çok ödülü veren önemli. Ben de hayatımda buna dikkat ettim. Bana verilen, verilmesi önerilen ödüller hakkında gerçekten seçici davranıyorum. Kendini halka, eğitime, aydınlığa, Mustafa Kemal aydınlığına, hümanizme adamış kurum ve kuruluşların ödüllerini büyük bir zevkle alıyorum" dedi. Doğuştan alevi olmadığı için üzüldüğünü, fakat 10 yaşında alevi olduğu için mutlu olduğunu belirten Livaneli, "2 şeye çok üzülürüm. Ben niye doğumdan alevi olmadım diye üzülürüm. Ama sonra da 10 yaşımda aleviliği keşfedip alevi olduğum için sevinirim. İkinci üzüntüm ise niye Adanalı değilim diye üzülürüm ama bunu da telafi ettim. Yaşar Kemal dolayısıyla Adanalı oldum. Onun için Adanalı alevi hemşehrilerim akşamınız kutlu olsun" diye konuştu.

Düzenlenen kuruluş yılı programında 2012-2016 yılları arasında vakfa katkı sunan kişilere de plaket verildi.

Görüntü Dökümü

--------------

Salondan görüntüler

Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban'ın konuşması

Sanatçı Zülfü Livaneli'nin konuşması

Plaket töreni

Haber-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ ADANA,

=========================================

Hafif ticari araç traktöre çarptı 1 ölü, 2 yaralı

DÜZCE'de önünde giden gübre yüklü traktöre çarpan hafif ticari araçtaki 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Kaza, saat 20.00 sıralarında D-655 karayolunun Kabalak Rampaları mevkiinde meydana geldi. Düzce'den, Akçakoca İlçesi yönüne giden Hasan Kara yönetimindeki 81 EC 640 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün bir anlık dikkatsizliği sonucu önünde giden Mehmet Ak yönetimindeki 19 AT 705 plakalı gübre yüklü traktöre çarptı. Motor kısmı traktörün römorkunun altına giren Aracın sürücüsü Hasan Kara hayatını kaybederken, yanındaki Selver Öztürk ve Havva Kara yaralandı.

Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Düzce Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Hasan Kara'nın cesedi ise sıkıştığı yerden çıkarılarak aynı hastanenin morguna götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------

-Olay yerinden görüntüler

-Traktörün altına giren aracın görüntüsü

-Polis ve jandarma ekiplerinin görüntüsü

-Traktörün altından çıkarılan aracın görüntüsü

-Detaylar

Haber-Kamera Tezcan SOLMAZ DÜZCE,

=========================================

Bursa'da eski ortakların silahlı kavgası: 1 ölü, 1 yaralı

BURSA'nın Gemlik İlçesi'nde 41 yaşındaki Alaattin Köse ile eski ortağı 56 yaşındaki Muzaffer Dedemen'i çıkan silahlı kavgada öldürdü. Ağır yaralanan Köse ise, hastanede tedaviye alındı.

Olay, Gemlik İlçesi Eski Sahil çıkışında bulunan bir çay bahçesinde meydana geldi. Daha önce ortaklık yaptıkları belirtilen Alaattin Köse ile Muzaffer Dedemen arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine taraflar, silahlarını çekip birbirlerine ateş etti. Kavgada, Muzaffer Dedemen olay yerinde yaşamını yitirdi, Alaattin Köse ise ağır yaralandı.

Olay yerine sevk edilen ambulansla Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Köse, buradaki ilk müdühalesinin ardından Bursa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Muzaffer Dedemen'nin cenazesi ise yapılan incelemenin ardından Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

Haber-Kamera: Mustafa DEMİRCİOĞLU/ GEMLİK-BURSA,

========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement