Diva Sen'den Perşembe'de Konferans - Son Dakika
Yerel

Diva Sen'den Perşembe'de Konferans

Diva Sen\'den Perşembe\'de Konferans

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Diva-Sen Temsilciliği’nin organizasyonuyla Perşembe Beldesi Belediye Düğün Salonunda, “Kur’an ve Namazla Diriliş” konulu konferans düzenlendi.

09.05.2014 09:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, Diva-Sen Temsilciliği'nin organizasyonuyla Perşembe Beldesi Belediye Düğün Salonunda, "Kur'an ve Namazla Diriliş" konulu konferans düzenlendi. ilahiyatçı yazar Ahmet Bulut'un konuşmacı olarak katıldığı konferansa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Programa; Perşembe Belediye Başkan Yardımcısı İskender Yurtöz ve Belediye Meclis üyeleri, Çaycuma İlçe Müftüsü Ömer Keskin, AK Parti İlçe Başkanı Av. Vedat Emeksiz, CHP Belde Başkanı İsmail hakkı Durdu, AK parti Belde Başkanı Davut Çıvak, Saadet Partisi İlçe Başkanı Seyfettin Aydemir, STÖ temsilcileri, bazı daire amirleri, eğitimciler, muhtarlar, din görevlileri ve Perşembe Beldesi ve köylerden vatandaşlar katıldı. Perşembe Beldesi Hacıkadı Mahalle Camii imam hatibi hafız Alaattin Karakuş'un sunuculuğunu üstlendiği program, Yazıbaşı Köyü Demirciler Mahallesi Camii imam hatibi Murat Ünsal'ın Kur'an tilavetiyle başladı.

Daha sonra İlçe Müftüsü Ömer Keskin yaptığı kısa konuşmada "Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize ve üzerimize olsun. Gecemiz hayırlara vesile olsun inşallah" dedi. Diva-Sen İlçe Temsilcisi Yusuf Bayhan, protokolü ve vatandaşları selamladıktan sonra yaptığı konuşmasında, Diva-Sen Çaycuma temsilciliği olarak, 2014 yılının 2'nci konferansını düzenlediklerini ifade etti. Bayhan, "Sendika olarak din görevlilerinin haklarını korumak ve topluma yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlemek için, gece gündüz çırpınıp duruyoruz. Ahmet Bulut Hocam Çaycuma'ya 4 defa gelip konferans verdi. Geçen yılda Nebioğlu Beldemize geldiler. Namaz bilinci olan bir toplum birbirine kin ve nefret duymaz. Namaz bilinci olan bir toplum Mısır da olduğu gibi kendi kardeşini Allah adına öldüremez. Namaz kılanlar bilinçli olarak bu ibadeti yerine getirirse, Müslümanlar birbirlerini Allah için severlerse Asr-ı Saadet olur, barış olur, ahiri cennet olur. Bizler STK olarak; namaz kılanlar için namaz bilincini oluşturmak, namaz kılamayan kardeşlerimiz için de namaza yakın olmaları için böyle programlar tertip etmeye çalışıyoruz. Bu vesile ile konferansımızın hayırlara vesile olacağını düşünüyorum. Hepinize Selam saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum. Geceniz mübarek olsun" dedi.

Kürsüye gelen İlahiyatçı yazar Ahmet Bulut, konuşmasına, Türkiye'nin tüm illerinde Tunceli hariç konferanslar verdiğini, Çaycuma'ya birkaç kez geldiğini ifade etti. Bulut, geçen ay Avusturya ve İtalya'da konferanslar verdiğini, önümüzdeki hafta da Fransa ve İsveç'de konferans vereceğini söyleyerek şöyle devam etti:

"Değerli kardeşlerim, derdimiz büyük! Namaz kılmayan milyonlarca kardeşimiz var. Sebebine gelince yüzde 99'u Müslüman olan şu cennet vatanımızda namazını kılamayan hala milyonlarca kardeşimiz var. Ülkemizde namazını kılabilenlerin oranı yüzde 30'u geçmiyor. Her gün bin kişi vefat ediyorsa bunların 700'ü namazsız ahirete gidiyor. Eğer 700 kişi sel felaketinde veya domuz gribinden vefat etse ana haber bültenlerinde günlerce konuşulur. Peki, bir insan bu felaketlerden biriyle hayatını kaybetse mi daha iyi, yoksa namazsızlık hastalığıyla ahirete gitmesi mi daha iyi? Bu kişi eğer mümin ise rabbine kavuşur. Ama namazsız giderse ebedi hayatını kaybeder. Biz tüm yurdu geziyoruz, konferanslar veriyoruz. Bir kardeşimizin bile namazla buluşması, Kur'an'la tanışması tüm yorgunluğumuzu alıveriyor."

Ahmet Bulut, namazla alakalı olarak konferanslarında başından geçen ilginç ve duygusal kimi olayları anlatınca salondaki konuklar bazen güldü, bazen de gözyaşı döktü. Bulut konferansını, Allah neslimizden gelenleri namazla buluştursun. Namaz kılamayanlara namazla buluşmayı nasip etsin" duasıyla sonlandırdı. Perşembe Belediye Başkanı adına Belediye Başkan Yardımcısı İskender Yurtöz tarafından konuşmacı Ahmet Bulut'a gecenin anısına plaket takdim edildi. Plaket takdiminin ardından ilahiyatçı yazar Ahmet Bulut'a, Perşembe Merkez Camii din görevlisi imam hatip Mehmet Kaya tarafından Manda Yoğurdu hediye edildi. Programın sonunda Ahmet Bulut kitaplarını imzaladı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diva Sen'den Perşembe'de Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement