SYRİZA Heyeti'nden Diyarbakır Ziyareti - Son Dakika
Güncel

SYRİZA Heyeti'nden Diyarbakır Ziyareti

SYRİZA Heyeti\'nden Diyarbakır Ziyareti

SYRİZA partisinden bir heyet, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ı ziyaret etti.

26.02.2015 15:15  Güncelleme: 16:17

Yunanistan'da iktidara gelen SYRİZA partisinden bir heyet, Kobani'ye destek amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'la buluştu.

KÜRTLER VE YUNANLAR ARASINDAKİ KÖPRÜ ÖNEMLİ

Heyet başkanı Giorgos Karatsioubanis, "Kürtler ve Yunan halkı arasındaki köprü önemli. Bizleri deniz bölmüş olabilir ama ortak kültürlerimiz var" dedi. Kışanak, Yunan halkının tarihte büyük acılar çektidiğini belirterek, "Direnişler sergiledi, Kürtler de böyledir. Yunanistan'da faşizme karşı direniş ile Kobani'deki direnişte bizin için aynı anlamı taşıyor" dedi.

ZİYARETİN AMACI KOBANİ'YE DESTEK

Yunanistan'da iktidara gelen SYRİZA partisinden 22 kişilik bir heyet, saldırdığı IŞİD'ten temizlenen Kobani'ye destek vermek amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ı ziyaret etti. Rojava Derneği Başkanı Hüseyin Durmaz'ın da bulunduğu heyeti kapıda Kışanak, tek tek karanfil vererek karşıladı.

"OLUŞTURDUĞUNUZ DEMOKRATİK MODEL BİZİ HEYECANLANDIRIYOR"

SYRİZA heyetinin başkanı Giorgos Karatsioubanis, Kobani'de IŞİD'e karşı savaşanları övüp, Kobani ile dayanışma amacıyla Yunanistan'da kampanya başlattıklarını ve bu kampayalar çerçevesinde insani gıda yardımlarında bulunduklarını kaydetti. Kobani'nin savunulmasının çok önemli olduğuna değinen Karatsioubanis, şunları söyledi:

"Bu bölgeye de ilk kez geldik ve çok heyecanlıyız. Kobani'nin savunulması çok önemliydi. Bütün dünya ve Avrupa'da özellikle de Yunanistan'da bununla ilgili dayanışma organizasyonları düzenledik ve halen düzenliyoruz. Kobani ile sadece dayanışma için değil aynı zaman yakın bir temas içinde geldik. Amacımız Kürtler ve Yunanlar arasındaki yakınlığı sağlamak ve temas diyaloğunu arttırmaktır. İki halk arasındaki köprü bizim için çok önemli. Bizleri deniz bölmüş olabilir ama, ortak kültürlerimiz var. Onun dışında faşizme karşı, kapitalist sisteme karşı savaşta da Yununistan'da da bir direniş var. Aynı zamanda Kobani'de de böyle direniş var bir çok noktada kazandı ve bu direniş devam ediyor. Aynı zamanda sizin oluşturmuş olduğunuz demokratik model de bizi heyecanlandırıyor ve bu bizler açısından da çok önemli."



KOBANİ HALKLAR ARASI DAYANIŞMANIN VESİLESİ OLDU

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Kobani konusunda SYRİZA partisinin gösterdiği duyarlılık ve dayanışmada dolayı heyete teşekkür ederek şunları söyledi:

"Kobani'de iki şey kazandı. Birincisi direnişti, birisi de dayanışmaydı her ikisi de önemliydi. Oradaki direniş sadece bir toprak savunması, sadece bir halkın kendisini savunması değildi. Tüm insanlık ve demokrasi adına yürütülen bir direnişti ve bunun kazanılmış olması hepimiz adına umut verici. Kobani aslında halklarımız arasında bir köprü oldu. Tüm dünyada çok farklı halklardan insanlar Kobani direnişini sahiplendiler ve dayanışma gösterdiler. Kobani halklar arası dayanışmanın vesilesi oldu. Kobani, Yunan halkı ve Kürt halkı arasında bir köprü olmuştur. Sizlerde bu dayanışmanın bir parçası olarak bugün buradasınız ve bu son derece önemlidir."

KIŞANAK: YUNANİSTAN'DA FAŞİZME, KOBANİ'DE IŞİD'E KARŞI DİRENİLDİ

Kışanak sözlerine şöyle devam etti: "Dünyanın başka ülkelerinde olduğu gibi Yunanistan'da da böyle bir dostluk elinin uzatılması, böylesine bir dayanışmanın örgütlenmesi bizim için son derece önemliydi. Yunan halkı da tarihte acılar yaşamış, büyük direnişler sergilemiş bir halk. Kürtler de böyle. Birbirimize benzer taraflarımızda var. Ben iki halkın arasında daha güçlü ilişkilerin, dayanışmaların bundan sonra da geliştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Yunanistan'da faşizme karşı direniş ile Kobani'deki direnişte bizin için aynı anlamı taşıyor. Halklarımız arasına bu direniş ruhu büyük katkı sağlayacaktır."

KARŞILIKLI HEDİYELER VERİLDİ

Karşılıklı konuşmalardan sonra SYRİZA partisi yöneticileri, Kışanak'a, 'Kobani dayanışma afişi' ile partinin İngilizce, Yunanca, Türkçe ve Kürtçe, 'direniş' yazılı afişi hediye edildi. Kışanak'ta heyet başkanı Giorgos Karatsioubanis'e Diyarbakır'ı anlatan bir seramik hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel SYRİZA Heyeti'nden Diyarbakır Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement