Diyarbakırlı 6 Hentbolcuya Milli Davet - Son Dakika
Yerel

Diyarbakırlı 6 Hentbolcuya Milli Davet

Diyarbakır'dan 6 öğrenci, hentbol yıldızlar milli takım aday kadrosuna çağrıldı.

29.03.2014 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'dan 6 öğrenci, hentbol yıldızlar milli takım aday kadrosuna çağrıldı.

Mehmet İçkale İlkokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Hüsamettin Varan, yaptığı açıklamada, hentbolda önemli başarılara imza atarak, Diyarbakır'ın adını duyurduklarını söyledi.

Şırnak'ta yapılan Anadolu Yıldızlar Şampiyonasında hem kızlarda hem de erkeklerde takım birincisi olduklarını belirten Varan, şöyle konuştu:

"Elde ettiğimiz başarıdan dolayı Türkiye yarı finallerine katılma başarısı gösterdik. Muş'ta yapılan yarı final müsabakalarında kızlarda yine birinci olduk. Erkeklerde ise bir gol averajla birinciliği kaçırarak ikinci olduk. 21- 23 Nisan'da Isparta'da yapılacak Türkiye finallerine katılacağız ve burada Diyarbakır'ı temsil edeceğiz."

Şırnak ve Muş'ta yapılan müsabakalarda 4 kız ve 2 erkek sporcularının beğenilerek hentbol yıldızlar milli takım aday kadrosuna çağrıldığını belirten Varan, Türkiye genelinde yaklaşık 50 sporcunun aday kadroda yer alacağını bildirdi.

Sporculardan 10 veya 15 kişinin eleneceğini kaydeden Varan, "Geri kalanlar ise hentbol milli takımın altyapısını oluşturacaklar. Bu anlamda sporcularımıza güveniyor ve inanıyoruz. Ayrıca 2 erkek sporcumuza şimdiden transfer teklifi geldi. Mersin'den bir kulüp, bu iki sporcumuza talip oldu" diye konuştu.

Varan, hentbol milli takım aday kadrosuna kızlarda Rojda Güler, Zilan Gül, Güldeniz Şengül, Büşra Geyik, erkeklerden ise Veysel Topdemir ve Ümit Ünlü'nün çağrıldığını sözlerine ekledi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakırlı 6 Hentbolcuya Milli Davet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement