Doğu'da Kış - Son Dakika
Yerel

Doğu'da Kış

Bölgede etkili olan kar nedeniyle Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de 632 köy yolu ulaşıma kapandı.

04.12.2015 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bölgede etkili olan kar nedeniyle Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de 632 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kar nedeniyle 415 mahalleyle ulaşımın sağlanamadığı Van'da, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Van Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, ulaşıma kapanan Bahçesaray karayolunun açılması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Ayrıca yetkililer, ekiplerin karayollarında tuzlama ve temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü, yüksek kesimlerdeki yollarda araçların zincirsiz geçişine izin verilmediğini kaydetti.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise bölge genelinde havanın bugün çok bulutlu, hafta sonu ise kapalı olacağı belirtilerek bölgede buzlanma ve don olaylarının beklendiği bildirildi.

Bitlis

Bitlis'te ise kar ve tipi nedeniyle, 183 köy yolu ulaşıma kapandı.

Valilikten yapılan açıklamada, kar ve tipi dolayısıyla 183 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Kapalı olan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin çalışma yürüttüğü bildirilen açıklamada, meydana gelebilecek acil durumlara karşı da ekiplerin hazır bekletildiği ifade edildi.

Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç da kent merkezinde kar kalınlığının 40 santimetreyi bulduğunu bildirdi.

Hava sıcaklığının pazar gününe kadar mevsim normallerinin altında seyredeceğini belirten Saraç, vatandaşları don ve buzlanmalara karşı uyardı.

Karayolları ve belediye ekipleri de ana arter ve mahalle yollarında, kar temizleme çalışması yürütüyor. Karayollarında görev yapan trafik ekipleri ise sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Kar yağışıyla beyaz örtüyle kaplanan kentte, vatandaşlar iş yerlerinin önündeki ve araçlarının üzerindeki karı temizledi.

Muş

Muş'ta kar yağışının ardından etkili olan tipi nedeniyle 14 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Kapanan yollarda İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün etkili olan kar ile kapanan yollarda çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Yentür, kentte kar yağışının durduğunu ancak tipi nedeniyle 14 köy yolunun kapandığını belirtti.

Hakkari

Hakkari'de ise 20 köy ile 50 mezra yoluyla ulaşım sağlanamıyor.

Yetkililer, il merkezinde 8 köy ve 12 mezra, Şemdinli ilçesinde 1 köy ve 3 mezra, Yüksekova ilçesinde ise 11 köy ve 35 mezranın yolunun ulaşıma kapandığını bildirdi.

Kar kalınlığının 28 santimetreye ulaştığı kentte, il özel idaresi ekipleri, kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Yüksekova ilçesinde karla mücadele ekipleri, 45 kilometre mesefedeki İran sınır hattındaki Çobanpınar ve bağlı mezraların yolunu açmak için çalışmalarını zor şartlarda sürdürdü.

Engebeli alanda yürütülen çalışmalarda ekipler, zaman zaman büyük tehlikeler atlattı. Çalışmalarda yoldan çıkan bir iş makinesi, sürücünün özverili çalışmasının ardından dereye uçmaktan son anda kurtuldu. Yoldan çıkan iş makinesinde mahsur kalan sürücü, başka bir iş makinesinin yardımıyla bulunduğu yerden kurtarıldı.

Şemdinli- Derecik karayolu da kar nedeniyle kapanırken, yolda mahsur kalan 15 araçtaki vatandaşlar karayolları karla mücadele ekiplerince kurtarıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu'da Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement