Doğu'da Kış - Son Dakika
Güncel

Doğu'da Kış

Bölgede etkili olan kar yağışı ve tipi, Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'taki 402 yerleşim yerinde ulaşımın aksamasına neden oldu.

28.01.2016 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bölgede etkili olan kar yağışı ve tipi, Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'taki 402 yerleşim yerinde ulaşımın aksamasına neden oldu.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kent genelinde 37 mahalle ve 76 mezra olmak üzere 113 yerleşim birimiyle halen ulaşımın sağlanamadığı, ekiplerin koordineli olarak yol açma çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise bölge genelinde havanın parçalı çok bulutlu geçeceğinin tahmin edildiği, sabah ve akşam saatlerinde buzlanma, don olayıyla, pus ve yer yer sis beklendiği bildirildi.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmediğine yer verilen açıklamada, yaşanabilecek buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de Van- Çatak ayırımı Bahçesaray Karayolu'nun, tipi ve çığ nedeniyle ulaşıma kapalı olduğunu bildirdi.

Yolun ulaşıma açılması için karla mücadele ekiplerinin aralıksız çalışma sürdürdüğünü belirten yetkililer, hava şartlarının düzelmesi halinde yolun kısa sürede ulaşıma açılacağını kaydetti.

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kerim Sönmez, kentte etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı 94 köye ulaşımın sağlanamadığını açıkladı.

Sönmez, "Köy yollarını ulaşıma açmak için 10 ekip ve 43 araçla karla mücadele çalışması yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için köy yollarını en kısa sürede ulaşıma açacağız" dedi.

Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç ise soğuk hava nedeniyle kentte don olaylarının yaşanabileceğini ifade etti.

Karayolları ve belediye ekipleri de kent merkezi ve bağlantı yollarında karla mücadele çalışması yürütüyor.

Muş'ta merkez ve ilçelere bağlı 85 köy yolunun ulaşıma kapalı bulunduğunu kaydeden İl Özel İdare Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, ekiplerin ulaşıma kapanan köy yollarında yürüttüğü çalışmalara devam ettiğini belirtti.

Kozma Dağı'nda çığ düşmesi sonucu bir süre önce ulaşıma kapanan Muş- Kulp Karayolu'nu yeniden trafiğe açtıklarını dile getiren Karayolları 113. Muş Şube Şefi Sülhattin Ömeroğlu da ekiplerin yol güzergahlarında tuzlama ve genişletme çalışmalarına devam ettiğini ifade etti.

Hakkari'de ise 24 köy ve 86 mezra yolunun ulaşıma kapalı bulunduğu, ekiplerin yol açma çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu'da Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement