DP Genel Başkanı Uysal Açıklaması - Son Dakika
Politika

DP Genel Başkanı Uysal Açıklaması

DP Genel Başkanı Uysal Açıklaması

"(Cumhurbaşkanlığı seçimi) Şu ana kadar hem Milliyetçi Hareket Partisi hem de Cumhuriyet Halk Partisi toplumda zirveye çıkmış birisi beklentisini karşılama noktasında kendilerini mecbur hissediyor.

06.06.2014 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili, "Şu ana kadar hem Milliyetçi Hareket Partisi hem de Cumhuriyet Halk Partisi toplumda zirveye çıkmış birisi beklentisini karşılama noktasında kendilerini mecbur hissediyor. Biz de siyasi rekabet içerisinde bir anlam yüklemeden, Türkiye'nin ortak geleceğini oluşturabilmek adına bir tercih ortaya koymaya çalışıyoruz" dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'yı ziyaret eden Uysal, burada yaptığı konuşmada, yerel seçimlerin Türkiye'de travma içinde geçtiğini öne sürdü.

Siyasete katılımın en önemli ayaklarından biri olan yerel siyasetten başlayarak milletin tarihi yürüyüşüne uygun şekilde kendisine rol tarifi yapacağı bir eşikte bulunduklarını ifade eden Uysal, toplumun kronik ve öncelikli meselelerinden başlayarak millet adına çözümler üretilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini Türkiye'nin iyi yönetmesi gerektiğini dile getiren Uysal, adaylık konusunda Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi'ni ziyaret ederek görüşlerini paylaştıklarını anlattı.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Milliyetçi Hareket Partisi'nin kendilerini ziyaret ettiğini belirten Uysal, şöyle konuştu:

"Pazartesi günü de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanına bir ziyaretimiz olacak. Orada da bu fikirleri açık yüreklilikle ifade edeceğiz. Bu süreci iktidar, kendisi ve kendisinin dışındaki partilerin rekabetine indirgeyerek Türkiye'nin önüne siyasetsizliği bir alternatif olarak dayatıyor. İnsanlar bir karara zorlanıyor. Biz de bu konudaki görüşlerimizi Meclis'te temsilcisi bulunan ve bulunmayan partilerle görüşerek anlatıyoruz."

Türkiye'nin bütün meselelerinin çözebilmesinin yolunun siyasetin demokratikleştirilmesinden geçtiğini vurgulayan Uysal, çözüm bekleyen meselelerin siyasete aktarılamadığı sürece kalıcı hale geleceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı adaylığı için yaptıkları değerlendirmelerle bir teklifleri olacağını ifade eden Uysal, şöyle devam etti:

"Asla bir dayatma içerisinde değiliz. Şu ana kadar hem Milliyetçi Hareket Partisi hem de Cumhuriyet Halk Partisi toplumda zirveye çıkmış birisi beklentisini karşılama noktasında kendilerini mecbur hissediyor. Biz de siyasi rekabet içerisinde bir anlam yüklemeden, Türkiye'nin ortak geleceğini oluşturabilmek adına bir tercih ortaya koymaya çalışıyoruz. Ortak bir adayın belirlenmesi söz konusu. Adaylık konusunda 'illa bizim dediğimiz olsun' değil, Türkiye'nin ihtiyacı neyse onun karşılanması lazım."

Uysal, daha sonra Başkan Saatcı ile Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ı da ziyaret etti. - Muğla

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement