Düğünü Kana Buladılar - Son Dakika
Güncel

Düğünü Kana Buladılar

Düğünü Kana Buladılar

Gaziantep'te önceki akşam sokakta yapılan düğünde insanların arasına karışan canlı bomba, üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamalarda ilk belirlemelere göre 51 vatandaş hayatını kaybederken 94 kişi de yaralandı.

22.08.2016 11:37

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde Siirtli bir ailenin okul bahçesinde yaptığı düğüne bombalı saldırı düzenlendi. Davetliler arasına dalan canlı bomba üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi.
Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre terör saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısının 51'e yükseldiğini bildirdi. Olayda 94 kişi de yaralandı.

İKİNCİ BOMBAYA KARŞI ÖNLEM ALINDI
Düğün alanını kana bulayan bombanın ardından ikinci bir patlama olma ihtimaline karşın polis ekipleri, şerit çekerek olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Yaralılar, ambulanslarla Doktor Ersin Arslan, Şehitkamil ve 25 Aralık Devlet hastaneleri ile bölgede bulunan özel hastanelere kaldırıldı. Cesetler ise hastanelerin morglarına götürüldü. Güvenlik güçleri, patlama sonrası çevreye saçılan çok sayıda ceset parçası ile delil topladı.

ÖLÜ SAYISI 50'YE YÜKSELDİ
Gaziantep Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 51'e ulaştığı belirtildi. Açıklamada, "İlimizde 20 Ağustos 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında bugün itibariyle 50 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Saldırıda yaralanan vatandaşlarımızın tedavileri ilimizdeki hastanelerimizde devam etmektedir. Düzenlenen menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Haince düzenlenen saldırı ve bu saldırıyı yapanları bir kez daha lanetle kınıyoruz" denildi.

GÖRGÜ TANIKLARI 2 KİŞİNİN KAÇTIĞINI İDDİA ETTİ
Bu arada, görgü tanıkları, canlı bomba teröristin yanında 25 yaşlarında 2 kişi ile geldiği, patlamanın ardından da olay yerinden kaçarak uzaklaştığı iddia edildi. Polis ekipleri, kaçtığı iddia edilen 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

EMARELER IŞİD'İ GÖSTERİYOR
Gaziantep'teki saldırının ardından gözler olayın arkasındaki faillere çevrildi. Saldırının yapıldığı yerin sivil insanlar olması, Siirtli olması ve HDP yöneticilerinin de düğüne katılmış olması ilk olarak IŞİD'i işaret ediyor. Yine bunun yanında Türkçe yayınlanan IŞİD'in yayın organı Konstantiniyye dergisinin Ağustos sayısında, IŞİD Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde saldırılar yürütmek için militanlarına çağrıda bulunarak, Batı'yı tehdit eden ifadelere yer veriyor. Menbiç'i kaybetmesinin ardından bu tarz bombalı saldırılar yapacağı beklenen IŞİD'in canlı bombalarına, "Sizin sivil insanları hedef almanızın bize daha hoş ve etkileyici olduğunu bilin" şeklinde sivillere saldırmak için Batı'daki destekçilerini baştan çıkarmaya çalıştığı ortaya çıktı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: CANLI BOMBA 12-14 YAŞLARINDA
Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep'teki saldırı ile ilgili; "12-14 yaşlarında bir canlı bomba patlatıldı" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırıda IŞİD'in izlerinin olduğunu ve 51 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: "12-14 yaşlarında bir canlı bombanın patlaması veya patlatılması şeklinde bir saldırı.
94 yaralıdan 15'i taburcu edildi, 69'u tedavi altında, 17'sinin durumu ağır.
51 ölüm vakası söz konusu. Olay daha çok Siirtli ve Vanlı vatandaşlarımızın olduğu mahallede cereyan ediyor. Varılan ilk kanaatler bir IŞİD eylemi olduğu yönünde."

SALDIRI LANETLENDİ VE KINANDI
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşları, Gaziantep'de önceki akşam düğüne yönelik terör saldırısını kınadı. Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, mesajında, Gaziantep'teki terör saldırısında hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve yakınlarına da sabır dileğinde bulundu. İnsanların en mutlu gününü kana bulayan zihniyetlerin toplumda yerinin olmadığını belirten Gerem, şunları kaydetti: "Saldırı ve şehit haberleri art arda gelmeye devam ediyor. Bu şer planda terör örgütleri yönetildikleri üst aklın kendilerine biçtikleri rolü oynamaktadır. Amaçları ne olursa olsun bunların içlerinde taşıdıkları pislik de, yönetildikleri el de aynıdır. Ne olursa olsun, ümmetin son kalesi olan Türkiye'yi düşüremeyecekler. Emellerine ulaşmayacak olanlar taşeron örgütler eliyle tüm gücüyle saldırmaktadır. Dün başka örgütleri kullanan güçler bugün PKK'yı kullanmaktadır. Acımız da kaybımızda büyük ama dünya şunu bilsin ki; her türlü saldırıya karşı yine bu milletin evlatlarının direnişi de büyük olacaktır."

AKBAŞ: TERÖR SÖYLEYECEK SÖZÜ OLMAYANLARIN METODUDUR
Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Faruk Akbaş da terörün din, dil, ırk ve rengi olmadığını belirtti.Bölgede son dönemlerde terör saldırılarının artırıldığını vurgulayan Akbaş, "Terör, söyleyecek sözleri olmayanların başvurduğu metottur. Son zamanlarda daha da şiddetlenen bu tür saldırıların hedefi ülkemizdir, kardeşliğimizdir. Hain terör örgütü bütün kutsal değerlerimizi hedef almakta ve düşmanlığını kusmaktadır. Dik duruşumuz devam edecektir" ifadesini kullandı.
Şanlıurfa Ticaret Borsası, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Şanlıurfa Şubesi, Şanlıurfa Kalkınma Akademisinin de aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu açıklamalarıyla terör saldırılarını kınadı.

TABİP ODASI: HAİN SALDIRI HEPİMİZİ ÜZMÜŞTÜR
Gaziantep'teki saldırıyı Şanlıurfa Tabip Odası da sert sözlerle kınadı. Odadan yapılan açıklamada, "Savunmasız masumların canına kastetmenin, vatana ihanetin, hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Gaziantep'te gerçekleştirilen hain saldırı hepimizi derinden üzmüştür. Hangi şer odağından gelirse gelsin terörün her türlüsünü ve insanlığını kaybetmiş destekçilerini lanetliyoruz. Birliğimizi ve istikrarımızı bozmaya çalışanlara en güzel cevabı, sağduyuyu elden bırakmayarak vereceğiz. Şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

SUÇGAD DA KINADI
Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek (SUÇGAD) Başkanı Tahir Gülebak, Gaziantep'te gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı. Gaziantep'teki terör saldırısında hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar dileyen Gülebak,"Geçtiğimiz günlerde Elazığ, Bitlis ve Van illerimizde terör saldırıları gerçekleşti. Dün de komşu ilimiz Gaziantep'te gerçekleşen terör saldırısını kınıyorum. Bu alçak saldırılar kardeşliğimizi ve ülkemizin bütünlüğünü bozamayacak menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabır, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun, terörün her türlüsünü lanetliyoruz'' dedi. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Düğünü Kana Buladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement