Dün Radar Tacizi Olmadı - Son Dakika
Güncel

Dün Radar Tacizi Olmadı

Dün Türkiye'nin Suriye sınırlarında hava devriye görevi gören Türk uçaklarına yönelik herhangi bir füze sistemi tacizi gerçekleşmedi.

08.04.2014 12:57

Dün Türkiye'nin Suriye sınırlarında hava devriye görevi gören Türk uçaklarına yönelik herhangi bir füze sistemi tacizi gerçekleşmedi.

TSK'dan askeri birliklerin bazı faaliyetlerine ilişkin rutin olarak yapılan açıklamalardan sonuncusuna göre dün dört F-16 uçağıyla Ege'de eğitim uçuşu icra edildi. Merzifon'dan saat 12.56'da kalkış yaparak Hatay - Gaziantep bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden iki F-16 uçağı Suriye'ye ait bir MI-8 helikopterinin, Hatay'ın Yayladağı ilçesi güneyinde sınıra yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildi. Ancak Suriye'ye ait söz konusu hava aracı sınırımıza bir deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştı.

Dört F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilirken Rusya Federasyonu (RF)'na ait bir adet IL-20 istihbarat uçağının, 7 Nisan günü, saat 09.42'de Doğu Karadeniz'de tespit edilmesi ve Karadeniz'in uluslararası hava sahasında kıyılarımıza paralel uçması üzerine, iki F-16 uçağı ile 10.30-14.07 saatleri arasında hava muharebe devriye ve önleme görevi yaptı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı da dört botla Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevi yaptı. Bir deniz karakol uçağı da NATO'nun Etkin Çaba Harekatı kapsamında Doğu Akdeniz'in uluslararası hava sahasında keşif gözetleme uçuşu icra etti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Dün Radar Tacizi Olmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement