Dünya Ekonomik Forumu Medya Resepsiyonu - Son Dakika
Güncel

Dünya Ekonomik Forumu Medya Resepsiyonu

İsviçre'nin Davos kasabasında başlayacak Dünya Ekonomi Forumu 45. Davos Yıllık Toplantıları öncesinde medya resepsiyonu düzenlendi.

21.01.2015 02:06  Güncelleme: 08:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsviçre'nin Davos kasabasında başlayacak Dünya Ekonomi Forumu (WEF) 45. Davos Yıllık Toplantıları öncesinde medya resepsiyonu düzenlendi.

"Kalem ve lensle özgürlük ve izah" konseptiyle Davos'taki Hilton Otel'de düzenlenen resepsiyonda, karikatürler ve fotoğraflar ekranda basın mensuplarına gösterildi.

Bir karikatürde, ABD'deki polis şiddeti ve işkence olayları, "İşkence çalışmaları" başlığı altında işkenceye maruz kalan bir kişiye, "Sana, George W. Bush'un (ABD eski Başkanı) çizdiği resimleri göstereceğim" ifadesi ile verildi.

ABD'nin telefon dinleme olayları hakkında çizilen bir karikatürde ise otobüste telefonda konuşan bir kişinin, "Bu çok acayip. Devlet bizim konuşmamızı dinliyor" sözü yer aldı. Resepsiyonda, ülkeye ihanet etmekle suçlanan ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) eski sistem analisti Edward Snowden'ın, ABD bayrağı ile fotoğrafı da gösterildi.

Resepsiyonda yer alan başka bir karikatürde, Rus tankı, Ukrayna tabelasını ezerken gösteriliyor ve "Sovyetler Birliği'ne dönüş" ifadesi kullanılıyor. Mısır'da darbe sonrasında polis şiddetine maruz kalan bir kişinin sırtındaki işkence izleri ve elindeki gitar ile fotoğrafı da gösterildi.

Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırıyla ilgili karikatürde ise bir DEAŞ militanı, habercilere silah doğrultuyor ve "Vade sonunun tanımı" diyor.

Resepsiyonda gösterilen başka bir karikatürde ise Davos toplantılarında liderlerin tavırları eleştirilerek, modaratörün "Çocuklarımıza nasıl bir dünya bırakıyoruz" sorusuna katılımcı, "Yatlar ve özel jetler dışında..." diye cevap veriyor.

Başka bir karikatürde ise ABD'nin telefonları dinlemesi resmedilerek, ABD Başkanı Barack Obama, sekreteri ve dinleme servisi tarafından "Merkel telefonda ve çok sinirli" diye uyarılıyor.

Bu yıl 21-24 Ocak'ta düzenlenecek 45. Davos toplantılarına 40'tan fazla devlet başkanı ve başbakan katılacak.

Forum'a katılacak liderler arasında Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İsviçre Konfederasyon Başkanı Simonetta Sommaruga, Çin Başbakanı Li Kıçiang, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif de yer alıyor. Toplantıda, Suriye hükümeti de temsil edilecek.

"Krizler ve İşbirliği", "Büyüme ve İstikrar", "Yenilikler ve Endüstri" ile "Toplum ve Güvenlik" toplantıları ana tartışma konularını teşkil edecek. Bölgesel sorunlar, çatışmalar, finansal kriz, iklim değişikliği, Ebola salgını, ekonomik büyüme, güvenlik ve çevresel sorunlar ile dini hoşgörü gibi konular ise toplantıların ana eksenini oluşturacak.

Davos toplantılarında, siyaset ve iş dünyası liderlerinin yanı sıra akademisyenler, sanatçılar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de ağırlanıyor. 100 ülkeden 2 bin 500'den fazla katılımcının iştirak edeceği oturumlar 24 Ocak Cumartesi gününe kadar sürecek. - Davos

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Ekonomik Forumu Medya Resepsiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement