Dünya Ekonomik Forumu Özel Toplantısı İstanbul'da Yapılacak - Son Dakika
Politika

Dünya Ekonomik Forumu Özel Toplantısı İstanbul'da Yapılacak

Dünya Ekonomik Forumu’nun Bölgesel Kalkınma için Kaynakların Ortaya Çıkarılması (Unlocking Resources for Regional Development) temalı özel toplantısı, 28-29 Eylül 2014 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek.

28.09.2014 09:22

Dünya Ekonomik Forumu'nun Bölgesel Kalkınma için Kaynakların Ortaya Çıkarılması (Unlocking Resources for Regional Development) temalı özel toplantısı, 28-29 Eylül 2014 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek.

Avrupa Birliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "70'den fazla ülkeden yaklaşık 600 üst düzey katılımcının iştirak edeceği toplantının açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kapanışının da Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılacağı" belirtildi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Toplantıya, Devlet ve Hükümet Başkanlarının yanı sıra Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso da katılmaktadır. Toplantının kapanışında katılımcılara hitap edecek olan Avrupa Komisyonu Başkanı Barroso, Sayın Başbakanımızla görüşmelerde bulunacak ve İstanbul'a varışında AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır tarafından karşılanacaktır. AB Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır, 28 Eylül 2014 Pazar günü toplantının açılışı öncesinde saat 15: 00'de düzenlenecek basın toplantısında basın mensuplarına hitap edecek, 29 Eylül 2014 Pazartesi günü saat 15: 00'de "The EU, The Neighbourhood and Beyond" başlıklı panele konuşmacı olarak katılacaktır. Sözkonusu panel webcast olarak canlı yayımlanacak ve ayrıca CNBC-Europe kanalı tarafından yayımlanacaktır."

Açıklamada ayrıca şöyle denildi: "Dünya Ekonomik Forumu kapsamında Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Foruma katılan Devlet ve Hükümet Başkanları, uluslararası örgüt temsilcileri ve Bakanlarla ikili görüşmeler gerçekleştireceklerdir. Forumun, bölgemizde sürdürülebilir kalkınma, istikrar ve barışa yönelik çabaların etkinleştirilmesine yönelik somut fikir alışverişi ve tecrübe paylaşımına ev sahipliği yapması beklenmektedir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Dünya Ekonomik Forumu Özel Toplantısı İstanbul'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement