Edirne Belediye Başkanı Gürkan Brüksel'de Edirne'yi Temsil Etti - Son Dakika
Yerel

Edirne Belediye Başkanı Gürkan Brüksel'de Edirne'yi Temsil Etti

Edirne Belediye Başkanı Gürkan Brüksel\'de Edirne\'yi Temsil Etti

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 12-15 Ekim 2015 tarihleri arasında Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nda gerçekleştirilen ‘Open Days’ adlı programa katıldı.

17.10.2015 14:35

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 12-15 Ekim 2015 tarihleri arasında Brüksel'de Avrupa Parlamentosu'nda gerçekleştirilen 'Open Days' adlı programa katıldı.

33 ülkeden 7 bin yerel seçilmiş ve atanmış yöneticinin katıldığı "Open Days' adlı etkinlikte 'Yerel Yönetimlerin AB'ye Giriş Sürecinde Üstlendikleri Rol' konulu bir konuşma gerçekleştiren Gürkan, Edirne ve Türkiye yararına güçlü mesajlar verdi. Türkiye'nin son günlerde mülteci ve terör olaylarıyla uğraştığını ifade eden Gürkan, "Biz bu sorunlarla başa çıkmaya çalışıyoruz ama bu sorunlarda dostlarımız dediğimiz sizleri de yanımızda görmek istiyoruz. Tolstoy'un bir söz var; 'Acı hissediyorsan, canlısın. Ama başkalarının acılarını hissediyorsan insansın" dedi.

Belediyelerin kendi aralarında ve AB'li muhatapları ile siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel diyalog oluşturması amacıyla kurulan SODEM'e (Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği), meclis kararıyla üye olan Edirne Belediyesi, 12-15 Ekim 2015 tarihleri arasında Brüksel'de Avrupa Parlamentosu'nda gerçekleştirilen 'Open Days' adlı programda yer aldı. Brüksel'de Edirne'yi, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan temsil etti.

12-15 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenlenen, 7 bin yerel siyasetçi ve yöneticiyi bir araya getiren "Open Days" 13. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası etkinliklerine Türkiye'den; Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve yönetim kurulu üyeleri Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ile SODEM üyeleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Jale Nur Süllü, Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Coşkun Tanış, Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Melih Savaş, Çankaya Belediyesi Meclis üyeleri ve SODEM Onursal Başkanı Av. Selami Öztürk, katıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın da dahil olduğu heyet Brüksel'de ilk olarak AB nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi ve Büyükelçi Selim Yenel'i ziyaret etti. Gürkan, ayrıca AB Parlamentosu'nda 'AB'ye aday ve üye ülkelerde genç işsizliği ile mücadele, ortak sorunlara, ortak çözümler, IPA ülkelerde genç işsizliğini azaltmak amacıyla yeni bir yaklaşım arayışı' toplantısına katıldı.

Başkan Gürkan, 14 Ekim 2015 Çarşamba günü 'Yerel Yönetimlerin AB'ye Giriş Sürecinde Üstlendikleri Rol' konulu bir konuşma yaparak, 33 ülkeden 7 bin yerel seçilmiş ve atanmış yöneticinin katıldığı bir platformda Edirne'yi tanıtma imkanı buldu. Toplantının açılış konuşmaları SODEM Başkanı ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Friedrich Ebert Vakfı Brüksel Direktör Yardımcısı Johanna Lutz yaptı. Moderatörlüğü Friedrich-Ebert Vakfı Türkiye Temsilciliği Direktörü Felix Schmidt tarafından yapılan panelde, Avrupa Parlamentosu Milletvekili İsmail Ertuğ, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, AB Komisyonu Komşuluk ve Genişleme Genel Müdürlüğü Türkiye Dairesi Başkanı Myriam Ferran, Rhone-Alp Bölgesi Başkan Vekili- Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Üyesi Bernard Soulage konuşmacı olarak yer aldı.

Birçok ülkenin yerel yöneticileriyle etkileşim kuran Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 7 bin yerel yöneticiye seslenerek, Edirne'yi ve Edirne'nin AB kapsamında yaptığı çalışmalara değindi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne Belediye Başkanı Gürkan Brüksel'de Edirne'yi Temsil Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement