Edirne Kent Konseyi Engelli Çalışma Grubu New York'ta Konferansa Katıldı - Son Dakika
Yerel

Edirne Kent Konseyi Engelli Çalışma Grubu New York'ta Konferansa Katıldı

Edirne Kent Konseyi Engelli Çalışma Grubu New York\'ta Konferansa Katıldı

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, New York’ta Birleşmiş Milletlerce düzenlenen Engelliler Konferansı’na Edirne Kent Konseyi Engelli Çalışma Grubu Başkanı Av. Nebahat Çavuş ile birlikte katıldıklarını söyledi.

23.06.2016 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, New York'ta Birleşmiş Milletlerce düzenlenen Engelliler Konferansı'na Edirne Kent Konseyi Engelli Çalışma Grubu Başkanı Av. Nebahat Çavuş ile birlikte katıldıklarını söyledi.

New York'ta iki gün süren konferansta, Edirne Belediyesi olarak engellilere yönelik gerçekleştirdikleri çalışmaları ayrıntısıyla aktardıklarını belirten Tanrıkulu, konferansa çok sayıda ülke temsilcisinin katıldığını ifade etti.

Tanrıkulu, "Edirne Belediye Başkanlığı olarak, Birleşmiş Milletler'in New York'taki binasında engellilerle ilgili iki gün süren bir toplantımız vardı. O toplantıya Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan adına ben ve Edirne Kent Konseyi Engelli Çalışma Grubu Başkanı Av. Nebahat Çavuş ile beraber katıldık. Orada yaptığımız çalışmalarda engellilere yönelik yapılan çalışmaları yerinde inceledik. Konferansa Kanada'dan, Sudan'dan, Pakistan'dan, Birleşmiş Milletler'den, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi'nden yetkililerin olduğu bir komisyonla konusu 'Taahhütten Eyleme' olan bir yan etkinlik gerçekleştirerek, Edirne Belediye Başkanlığını temsilen katıldık" dedi.

"EDİRNE BELEDİYESİNİN ÇALIŞMALARINI AYRINTISIYLA ANLATTIK"

Birleşmiş Milletler'deki Engelliler Konferansı'nda on beş ayrı platformda uzman kişilerle farklı engellilik konularıyla ilgili çalışmalar yapılarak, çalıştay gerçekleştirildiğini belirten Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, "Bizim bulunduğumuz grupta, Türkiye'de kurulan Dünya Engelliler Vakfı Başkan Yardımcısı Necdet Öztürk'le birlikteydik. Dünyanın çok farklı yerlerinden farklı engelli dernekleri vardı. Toplantılarda, Edirne Belediyesinin Edirne şehrinde daha önce neler yaptığını, neleri yapmak istediğini, şuanda uygulamaya konulmaya hazırlanan projelerimizi aktardık.

Edirne Belediyesi olarak şehrimizde engellilere yönelik yaptığımız şarj istasyonlarını, Engelsiz Yaşam Merkezini ayrıntısıyla anlattık. Bu bağlamda da Edirne Belediyesinin güçlü bir şekilde temsil edilmesi bizi çok mutlu etti ve Birleşmiş Milletler'de Edirne Belediyesi tanınır oldu. Toplantıların çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Çünkü dünyada iletişim çok hızlı gerçekleşiyor ve etkileşim de çok hızlı oluyor. Dünyadaki bu etkileşimi, orada birebir yaşadık" diye konuştu.

"ENGELLİ, ÇOCUK VE YAŞLILARA YÖNELİK ÇALIŞMALARI GÖZLEMLEDİK"

Tanrıkulu, Av. Nebahat Çavuş ile birlikte katıldıkları Engelliler Konferası'nda, New York'ta engellilere, çocuklara, yaşlılara yönelik çalışmaları birebir gözlemlediklerini söyledi. Tanrıkulu, "New York Şehri'nin dizayn edilişi ve çok geniş bir alana yayılmış olması nedeniyle gerekli alt yapı çok uzun zamandır hazırlanmış durumda. Engellilere yönelik yapılan çalışmaları da bizzat yerinde gördük. New York'ta metro giriş-çıkışları, engelli taksilerini, toplu ulaşım araçlarını inceledik. Şehirde özel engelli taksileri var. New York'ta, engelli erişimi ile ilgili şehrin dizaynı çok uzun zamandır o bölgelerde tamamlanmış durumda. İnşallah Edirnemizde de engellilerimize yönelik tüm bu çalışmaları uygulamaya koyarız. Toplantı sonrasında Edirne halkına ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a teşekkürler aldık. Biz orada Edirne'nin mutlu insanlarından bahsettik. Mutlu bir kent, 'Engelsiz Kent Edirne' oluşturmaya çalıştığımızı söyledik. Belediye Başkanımız Recep Gürkan'ın da söylediği gibi, engellilerin mutlu olduğu kentte bütün insanlar mutlu olacaktır. Biz de toplantıda Edirne'deki mutlu insanlarımızı anlattık" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne Kent Konseyi Engelli Çalışma Grubu New York'ta Konferansa Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement