Edosk Bölge Turizmine Çeşitlilik Katıyor - Son Dakika
Yerel

Edosk Bölge Turizmine Çeşitlilik Katıyor

Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK), yılın dört mevsimi düzenlemiş olduğu etkinliklerle Edirne ve Trakya turizmine çeşitlilik katmaya devam ediyor.

24.02.2015 12:57

Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK), yılın dört mevsimi düzenlemiş olduğu etkinliklerle Edirne ve Trakya turizmine çeşitlilik katmaya devam ediyor.

EDOSK'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, uluslararası etkinliklerine bir yenisini daha ekleyen EDOSK, pedallarla sınırları aştığı 'Edirne-Kapıkule-Svilengrad Bisiklet Turu'nda toplam 75 kilometre pedal çevirerek Pazar gününü Bulgaristan'da geçirdi.

Pazar sabahı Mimar Sinan Heykeli önünde buluşan yaklaşık 20 EDOSK'lu bisikletli, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yapılan gümrük işlemlerinin ardından Kaptan Andreova Sınır Kapısı'nı pedallayarak Bulgaristan'ın Türkiye sınırına en yakın yerleşim birimi Svilengrad'a doğru yol aldı. Toplam 7 saat süren etkinlik boyunca 75 kilometre pedal çeviren EDOSK bisikletlileri böylece sınırı aşan etkinliklerini devamlı hale getirmiş oldu.

EDOSK Bisiklet Branşı liderlerinden Bülent Karaşinik ve İsmail Demiray'ın rehberlik yaptığı etkinlikte Svilengrad'da bisikletlerle şehir turu yapan bisikletliler daha sonra burada yemek molası verdikten sonra Edirne'ye doğru dönüşe geçti. Etkinlik lideri Bülent Karaşinik, iki ülkeye sınır bir il olmanın avantajlarını mümkün olduğunca değerlendirmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Yaz kış demeden Edirne sınırları içerisinde düzenlediğimiz bisiklet etkinliklerini fırsat buldukça uluslararası boyuta taşımaya çalışıyoruz. Pazar günü de pedallarımızı Svilengrad'a çevirdik. Bu tür etkinliklerimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecek" dedi.

Edirne'nin en aktif derneklerinden biri olan EDOSK'ta bisiklet grubu Svilengrad'a pedal çevirirken aynı gün 20 kişilik yürüyüş grubu da Mimar Sinan'ın tarihi su kemerlerinin bulunduğu Hıdırağa ve Küçükdöllük köylerinde 4,5 saatlik bir yürüyüş etkinliği gerçekleştirdi. Bu süre zarfında yaklaşık 12 kilometre yol kat eden yürüyüş grubu, tarih ve doğa temalı yürüyüşün ardından yorgunluklarını piknik yaparak attı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edosk Bölge Turizmine Çeşitlilik Katıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement