Edremitliler, Filistin Halkı İçin Dualar Edip Açıklama Yaptı - Son Dakika
Yerel

Edremitliler, Filistin Halkı İçin Dualar Edip Açıklama Yaptı

Edremitliler, Filistin Halkı İçin Dualar Edip Açıklama Yaptı

Balıkesir’in Edremit Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasında, Filistin halkı için dualar edildi İsrail’e tepkiler yağdı.

21.07.2014 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Edremit Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasında, Filistin halkı için dualar edildi İsrail'e tepkiler yağdı.

Edremit Memur-Sen öncüğünde gerçekleştirilen eyleme, Eğitim Bir-Sen, Sağlık-Sen, Diyanet-Sen ile AK Parti, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Anadolu Gençlik Derneği, Kardeşlereli Derneği Kadın Kolları ve Gönüllü Yardım Kuruluşları, sivil toplum kuruluşları üyelerinin katıldı. "Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" sloganıyla düzenlenen basın açıklamasını, Memur-Sen, Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı İsmail Damar okudu. Açıklama sonrası, Diyanet Sen üyesi İmam Hatip Latif Özer tarafından edilen dualarla basın açıklamasında duygu anlar yaşandı.

Okunan basın açıklamasında, "İslam coğrafyasında akan kan ve göz yaşı dinmek bilmiyor. Bir rahmet, mağfiret iklimi olan şu mübarek günlerde islam dünyasının çeşitli yerlerinden felaket haberlerine tanık oluyoruz. Ne acıdır ki, son yıllarda Ramazana, gönüllerimiz mahzun, gözlerimiz yaşlı olarak giriyoruz. Katil İsrail'in Gazze'de, masum insanlara yönelik zalim saldırılar kalplerimizi yaralamaya devam ediyor. Doğu Türkistan da, Suriyede, Irakta, ve dünya üzerindeki bir çok İslam coğrafyasında Ramazan, oruç, iftar, sahur, teravih demeden; kadın, erkek, genç yaşlı, bebek ayrımı gözetmeksizin tüm dünyanın gözleri önünde müslüman kardeşlerimizi katletmeye devam ediliyor. Batı bu katliam ve insanlık suçu karşısında suskun, vahşet karşısında dilsiz şeytan kesilmiştir. Birleşmiş Milletler seyretmektedir. Birleşmiş Milletler Terör devleti Siyonist İsrail in Gazze deki vahşeti karşısında, yüzlerce masumu öldüren, binlerce müslümanı yaralayan acımasızca gerçekleştirdiği katliamların ardından kara harekatı ile masum sivilleri, çocukları katletmeye devam eden, terörist İsrail'i değil, meşru müdafa hakkını kullanan Hamas ı kınaması katil batı medeniyetinin kanlı yüzünü bir kez daha gözler önüne seriyor. İsrail kimseye aldırmadan canı isterse yakıyor, canı isterse yıkıyor, olmadı sivil silahlı ayrımı yapmaksızın havadan milyonlarca insanın yaşadığı şehirleri bombalıyor. Tüm dünya olan biteni izliyor, hatta kimi devletler yaşananlara çanak tutuyor. İnsanlıktan çıkmış, kana susamış, kan ve göz yaşından beslenen katil, siyonist İsrail in bir millet vekili ölmeliler ve evleri yıkılmalı, öldürülenlerin anneleri de ölmeli, onların kanı bizim elimizde olmalı diyecek kadar alçaklaşan tüyler ürperten, insanlık dışı sözler sarf ederek niyetlerini kimseden gizlemeden açıkça ortaya koyacak kadar alçaklaşabiliyor. İşgal ve katliam Filistin in kaderi haline gelmiştir. Katil İsrail ölüm kusuyor insanlık neden susuyor. Mazlum ve mağdurlar için Birleşmiş Milletlere değil, birleşmiş yüreklere ihtiyaç vardır. Batı medeniyeti, öldürme medeniyetidir. İslam ülkeleri kendine gelmeli ve kenetlenmelidir. Bu çirkefliğe karşı birleşmeli, güçlenmelidir. Bugün Gazze nüfusunun bir kısmı bile Hıristiyan olsaydı, İsrail bu saldırıları yapar mıydı? Avrupa ve ABD, buna izin verir miydi? Irkçılığın tamamına karşıyız ama Hitler ölmedi, kılıf değiştirdi. Karada, denizde, intifada her yerde, diren Gazze! Kahrolmasını gerektirecek her şeyi yaptığı için, kahrolsun İsrail. İsrail'in hava saldırılarıyla işlediği insanlık dışı cinayetlerin ardından şimdi de Gazze'ye kara harekatı başlatmış olmasını lanetliyoruz. Doğu Türkistandaki kardeşlerimize Çin in uyguladığı insanlık dışı uygulamaları lanetliyoruz. Irakta, Suriyede uygulanan insanlık dışı şiddeti lanetliyoruz" denildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edremitliler, Filistin Halkı İçin Dualar Edip Açıklama Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement