Efsane Futbolcular Şırnak'ta Gençlerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Efsane Futbolcular Şırnak'ta Gençlerle Buluştu

Efsane Futbolcular Şırnak\'ta Gençlerle Buluştu

Futbolun ustaları geleceğin yıldızlarıyla buluşuyor projesi kapsamında Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ali Gültekin, Semih Yuvakuran ve Hasan Şaş Şırnaklı gençlerle buluştu.

03.09.2014 18:28  Güncelleme: 08:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hayata geçirdiği 'Futbolun ustaları geleceğin yıldızlarıyla buluşuyor' projesi kapsamında futbolun tarihine iz bırakan efsane isimlerden Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ali Gültekin, Semih Yuvakuran ve Hasan Şaş Şırnaklı gençlerle buluştu.

Şırnak'a gelen Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran futbolcular, Şırnaklı sporseverlerin sorularını yanıtladı. Konferansta konuşan Ali Gültekin, İlk golünü Denizlispor'a attığını hatırlatarak, "Daha önce Hakkari'deydik. Hakkari'de de aynı sıkıntıları konuştuk. Onlarla ilgili valimizle görüştük. 10 takımlık amatör lig kurulacak. Ondan sonra yerel destek, valiliğin desteği, devletin desteği olmak üzere hepsinin organizasyonu yapılıyor. İnşallah orada bu tür başlatılacak. Sizler içinde önemli, çünkü oynayamazsanız kendinizi gösteremezsiniz. Futbol işi rekabet işi arkadaşlar. Rekabet arttıkça direnç artar, motivasyon artar, motivasyon arttıkça siz kendi performansınızı çok daha yukarıya çıkartırsınız" dedi.

Daha sonra konuşan Tanju Çolak ise, "Tesis önemli, tesis gerekiyor. Sizlerin oynayabileceği alanlar yok. Oysa ben çocukluğumda hiç unutmuyorum. Hiç bu kadar beton yoktu. Hemen evimin önü bomboş arazi, iki tane taş alır her dakika maç yapardık. Ama şimdi öyle bir durum yok. Bahçelerde yok sokaklar hep beton yığını oldu. O yüzden tesis gerekiyor. Sizlerinde buna ihtiyacı var. Biliyorum bizim her gün gittiğimiz bölgede Van'da da, Kars'ta da, Hakkari'de de bu durumlarla karşı karşıya kalıp biliyoruz sıkıntılarınızın ne olduğu bu konuda sıkıntıları birazdan valiye gittiğimiz zaman veya burada Spor Bakanlığı'nın temsilcisi var, ona iletiyoruz" diye konuştu.

Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Selahattin Yürenç de imkanlarının olduğunu belirterek, "Burada spor salonumuz var. Şu anda 2 sentetik çim sahamızı yapıyoruz. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş olimpik yüzme havuzumuz yapılıyor. Çok amaçlı gençlik merkezimiz yapılıyor, çok amaçlı gençlik merkezimizin içinde de spor alanları var, sinema alanları var. Ama yetmiyor. Çünkü Şırnak'ın yarısı gençlerden oluşuyor. Şırnak'ın nüfusu 450 bin ise bunun 225 bini gençlerden oluşuyor. Doğrusuyla yatırım büyük, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir yatırım var. 38 trilyonluk bir yatırım var. Silopi'de, Cizre'de, Beytüşşebap'ta, İdil'de gençlerimiz yatırım var fakat gençlerimiz fazla olduğu için biz daha çok bir çalışmamız lazım. İnanıyorum ki sizin buraya gelmeniz ve buradan gitmeniz, burada bereket olarak yayılacak. Ben bunu şimdiden görüyorum, teşekkürler" şeklinde konuştu.

Futbolcular, daha sonra Şırnak Valisi Hasan İpek ile görüşmek üzere otelden ayrıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Efsane Futbolcular Şırnak'ta Gençlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement