Ege'de Üç Günde 67 Kaçak Göçmen Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Ege'de Üç Günde 67 Kaçak Göçmen Yakalandı

Ege\'de Üç Günde 67 Kaçak Göçmen Yakalandı

Sahil Güvenlik Komutanlığı 7- 10 Kasım tarihleri arasında Ege Denizinde Yunan adalarına geçmeye çalışan 67 kaçak göçmenle, bir insan kaçakçısını yakaladı.

11.11.2014 12:49  Güncelleme: 12:56

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 7- 10 Kasım tarihleri arasında Ege Denizi'nde Yunan adalarına yasadışı yollardan geçmeye çalışan 67 kaçak göçmenle, bir insan kaçakçısını yakaladığı açıklandı.

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı'na bağlı bot, 7 Kasım'daki devriye görevi sırasında İzmir'in Çeşme İlçesi önlerinde şüphelendiği 'Denizim' adlı sürat motorunu durdurdu. Kontrolde bir Türk göçmen kaçakçısı yakalandı.

Sahil Güvenlik ekipleri 8 Kasım'da da Dikili İlçesi açıklarında tamamı Suriye uyruklu 6 erkek göçmeni yakaladı.

9 Kasım'da da Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi, Kadırga Burnu güneyinde 23 erkek, 2 kadın ve 5 erkek çocuk olmak üzere 17 Suriye, 10 Afgan, 3 Myanmar uyruklu toplam 30 göçmen gözaltına alındı.

10 Kasım'da ise Aydın'ın Didim İlçesi Tekağaç Burnu batısında 22 erkek, 2 kadın, 1 erkek çocuk ve 1 kız çocuk olmak üzere tamamı Afganistan uyruklu olmak üzere 26 göçmen yakalanıp, jandarmaya teslim edildi.

Öte yandan 8 Kasım'da Ayvalık'ta kaçak göçmenleri taşıyan botun batmasıyla ilgili soruşturma, arama kurtarma faliyetinin ise devam ettiği duyuruldu. Sarımsaklı önlerinde bazı göçmenlerin yüzerek karaya çıktığı ihbarının ardından başlatılan çalışmada 5 kişi denizden sağ kurtarılmış, 4 kişinin ise cansız bedenine ulaşılmıştı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın Ege Denizi'nde bu yıl 12 bin 74 kaçak göçmenle, 64 göçmen kaçakçısının yakalandığı açıklandı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ege'de Üç Günde 67 Kaçak Göçmen Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement