Ekonomi Bakanı Zeybekci, Bolu'da - Son Dakika
Yerel

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Bolu'da

Ekonomi Bakan Zeybekci, "Ecdadın bize emaneti bu coğrafyaya, bu dine, bu ümmete sorumluluğumuzu devlet olarak gayet iyi biliyoruz." dedi.

08.11.2014 15:45  Güncelleme: 17:42

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınına ilişkin, "Ecdadın bize emaneti bu coğrafyaya, bu dine, bu ümmete sorumluluğumuzu devlet olarak gayet iyi biliyoruz" dedi.

Zeybekci, Necip Fazıl Kültür Merkezinde düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda sorumluluklarının bilincinde olduklarını ve Mescid-i Aksa'da yaşanan olayları yakından takip ettiklerini söyledi.

"Biz bu coğrafyaya, kültür coğrafyamıza sorumluluklarımızın bilincindeyiz" diyen Zeybekci, şöyle konuştu:

" Türkmenistan, Kazakistan, Doğu Türkistan, Myanmar, Afrika, Balkanlar, Ortadoğu, Irak ve Suriye'ye gittiğimiz, Kudüs'ü duyduğumuz, Gazze'yi aklımızdan geçirdiğimiz zaman gönlümüzün titremesiyle sorumluluğumuzu biliyoruz. Ecdadın bize emaneti bu coğrafyaya, bu dine, bu ümmete sorumluluğumuzu devlet olarak gayet iyi biliyoruz. Adı barış olan bu dinin bu coğrafyadaki geçmişten gelen o barış mirasının ne demek olduğunu gayet iyi biliyoruz ama İslam coğrafyasındaki bu zulümleri de asla unutmayacağız. Akıllı olacağız, ne yaptığımızı ne ettiğimizi gayet iyi bileceğiz. Bütün dünya tersini söylese de biz doğru söylemeye devam edeceğiz."

"Bu millet asla esir düşmedi, asla diz çökmedi"

İslam coğrafyasının çok zor ve bedelli coğrafyaya sahip olduğunu vurgulayan Zeybekci, Anadolu topraklarında, kültür coğrafyasında ecdadın emanetine sahip çıkmanın kolay olmadığını anlattı.

"Bedel ödemek gerektirir" diyen Zeybekci, şunları kaydetti:

"Biz bin yıldan beri bu coğrafyada yüz binlerce, on binlerce, milyonlarca bedel ödedik. Biz bu coğrafyada asla ve asla 'aman' demedik. Bu millet asla esir düşmedi, asla diz çökmedi.  Bize Çanakkale'de, Yemen çöllerinde,  Büyük Taarruz'da, Maraş'ta, Antep'te diz çöktüremeyenler, gördüler ki bu iş kolay olmayacak, taktik değiştirdiler. 'Biz bunları başka şekilde diz çöktürelim' diye bugüne kadar malum oyunlarını hepimizin bildiği şekilde oynamaya devam ettiler. Kültür emperyalizmi ile oynadılar, kapitalizmin bütün enstrümanlarını kullanarak oynamaya devam ettiler. Baktılar, gördüler ki dışarıdan müdahalelerle olmuyor, içeriden en dibimizden müdahalelerle saldırarak yapmaya çalıştılar. Bütün her şeyi denediler."

Türkiye'nin 2000'li yılların başında ekonomisini yönetemediğini vurgulayan Zeybekci, ülkeyi ordularıyla parçalamak isteyenlerin aynı zihniyetiyle ülke ekonomisinin yürütülemez hale getirildiğini kaydetti.

Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin ekonomisini IMF'nin tek memuruyla yönetilir hale getirdiler. Türkiye'de ekonomi 3-5 gün ilerisini göremiyordu. Bu memleket yıllık yüzde 7 bin faizi gördü. Biz bu milletin emanetçisiyiz. Biz bu milletin emanetini canımızdan aziz bildik. Biz bu milletin emanetini kendi canımıza, malımıza, mülkümüze ve hayatımıza hesap bile ettirtmedik, her şeyin önüne koyduk. Bu bankaların her biri Hazine'ye bu güne kadar 20 milyar lira para aktardı. Bugün Halk ve Ziraat Bankasını satmaya kalksanız dünyanın her yerinden her birine 15-20 milyar dolar baştan peşin para verirler. Türkiye, o noktalardan bu noktalara geldi."

- Bolu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ekonomi Bakanı Zeybekci, Bolu'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement