Elazığ BBP'li Yanar: Öcalan'ın Mektubu ve Ehemiyeti Olmadığını Düşünüyoruz - Son Dakika
Güncel

Elazığ BBP'li Yanar: Öcalan'ın Mektubu ve Ehemiyeti Olmadığını Düşünüyoruz

Elazığ BBP\'li Yanar: Öcalan\'ın Mektubu ve Ehemiyeti Olmadığını Düşünüyoruz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, Abdullah Öcalan'ın dün Diyarbakır'da düzenlenen Nevruz Bayramı'nda okunan mektubunu değerlendirerek, "Abdullah Öcalan ve yanındaki teröristlerin Güneydoğu'daki halkın temsilcisi olduğu safsatalarına inanmıyoruz.

22.03.2015 17:46

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, Abdullah Öcalan'ın dün Diyarbakır'da düzenlenen Nevruz Bayramı'nda okunan mektubunu değerlendirerek, "Abdullah Öcalan ve yanındaki teröristlerin Güneydoğu'daki halkın temsilcisi olduğu safsatalarına inanmıyoruz. Dolayısıyla onun adına okunan bir mektubun hiç bir ehemmiyetinin olmadığını düşünüyoruz" dedi.

"ÖCALAN VE YANINDAKİ TERÖRİSTLER MUHATAP ALINMAMASI LAZIM"

Elazığ'da düzenlenen, Elazığ, Bingöl ve Malatya il teşkilatlarının katıldığı bölge toplantısında konuşan BBP Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, Abdullah Öcalan'ın dün Diyarbakır Nevruzu'nda okunduğu mektubunu sert bir dil ile eleştirdi. Öcalan ve yanındakilerin Güneydoğu'da yaşayan halkların temsilcisi olamayacağını belirten Yanar, "Biz hiçbir zaman Abdullah Öcalan'ın ya da yanındakilerin Güneydoğu'da ki hiçbir ilin temsilcisi olduğu safsatalara inanmıyoruz. Güneydoğu'da çok saygın, milletini, memleketini seven, millet ve memleket için her türlü fedakarlığı ortaya koyan, yıllarca her türlü olumsuzluğa rağmen devletin yanında duran kanaat önderi olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla orada ne Abdullah Öcalan'ın ne de yanındaki teröristlerin hiçbir suretle muhatap alınmamasına inanıyoruz. Dolayısıyla onun ve onun adına okunan bir mektubun hiçbir ehemmiyetinin olmadığını düşünüyoruz" dedi.

"ERDOĞAN'IN DÜN VE BUGÜN SÖYLEDİKLERİ BİRBİRİNE UYMADI"

Çözüm süreci ve izleme komitesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisini de değerlendiren BBP'li Yanar, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın özellikle Güneydoğu'da yaşanan meselelerle ilgili, ortaya koymuş olduğu her türlü tasarruf ve yaklaşım ciddi teyakkuzları da beraberinde getirmektedir. Dün öncelikle hiç akılda yok, fikirde yok. Hiçbir siyaset adamından duyulmamış 'Kürt sorunu vardır' demek suretiyle başta milletin kafasını karıştıran Cumhurbaşkanı bu gün, 'Kürt sorunu yoktur' demektedir. Böyle bir Cumhurbaşkanı'nın ortaya koyduğu irade, ortaya koyduğu yaklaşımın hiçbir anlamı, hiçbir karşılığı yoktur. Sayın Cumhurbaşkanı, tüm ifadelerini, tüm yaklaşımlarını, siyasi gaylelerle yapmaktadır. Yaklaşan seçimler öncesinde, 'Milliyetçi cephenin oyunu nasıl alabilirim?' hesabını yapmaktadır. Bunun dışında hiçbir kaygısı yoktur. O yüzden bu noktadaki yaklaşımlarını çok kayda değer bulmuyorum. Bunun kontrollü bir kavga, kontrollü bir anlaşma olduğunu düşünüyorum. Bu bakımdan milletimizi uyarmak istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız'ın bu ve buna benzer konularda, dün ne söylediğine, bu gün de ne söylediğine bakıp, yarın da ne söyleyeceğini ön görmek lazım. Çünkü dün söyledikleri ile bu gün söyledikleri, bir birine benzemiyor. Yarın söyledikleri de hiç şüphesiz biri birine benzemeyecektir" diye konuştu.

"HİÇ BİR PARTİYLE SEÇİM İTTİFAKI İÇİN KONUŞMADIK"

Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması'nın, uçak kazasında yaşamını yitiren eski genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu davasını olumsuz etkileyeceğini ifade eden Yanar, yaklaşım öncesi herhangi bir parti ile ittifak görüşmesi yapmadıklarını belirterek şöyle konuştu: "Yani dolayısıyla partimizin mecliste olmasını gerektiren, tabi bu gündemlerle birlikte çok konuşuluyor. Bir ittifakla adının anılıyor olmasını anlamakta zorlanmıyoruz. Büyük Birlik Partisi, bir siyasi parti ile şu dakikaya kadar bir ittifak ya da seçim işbirliği görüşmesi ve konuşması yapmış değildir. Fakat Büyük Birlik Partisi, milletin ihtiyaç duyduğu noktada, adres gösterdiği yerde var olmasını gerektiren, her türlü fedakarlığı da yapar, yani bundan kaçmaz. Dolayısıyla onurlu bir seçim iş birliği zemini oluşursa da, bu seçim işbirliğine de kapılarını aralar. Genel başkanımıza da bu soru yöneltildiğinde, tabi konu bizim partimizin yetkili kurullarında da konuşulur. Onurlu bir seçim zemini oluştuğunda, partimizin parlamentoya girmesi şartlarının kapısını da aralayacak bir yaklaşım ortaya koyabilir, böyle bir atak yapabilir. Ama şu saate kadar bu konuyla ilgili resmi bir gelişme söz konusu değil."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ BBP'li Yanar: Öcalan'ın Mektubu ve Ehemiyeti Olmadığını Düşünüyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement