Bakan Elvan: İsrail İlgili Haber Yaparsanız Seni Kanaldan Atarım Diyor - Son Dakika
Politika

Bakan Elvan: İsrail İlgili Haber Yaparsanız Seni Kanaldan Atarım Diyor

Bakan Elvan: İsrail İlgili Haber Yaparsanız Seni Kanaldan Atarım Diyor

Bakan Elvan, "O Gezi Olayları sırasında hatırlayınız, 24 saat yayın yapan kanal, İsrail ile ilgili haber yaparsanız, seni atarım diyor." dedi.

05.08.2014 23:32  Güncelleme: 00:03

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "İsrail ile ilgili haber yaparsan, seni kanalımdan atarım diyor. O Gezi Olayları sırasında hatırlayınız, 24 saaat yayın yapan kanal, İsrail ile ilgili haber yaparsanız, seni atarım diyor" dedi.

Elvan, Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu'nda düzenlenen Cumhurbaşkanlığı bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, en son Filistin'de yaşanan hadiselere bakıldığında, dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinin açık ve net bir şekilde İsrail'i kınayamadığını söyledi.

Bu kınamayı dünyada tek bir liderin yapabildiğine işaret eden Elvan, şöyle konuştu:

"Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, dedi ki 'Bunlar katildir'. Neden korkuyorsunuz, o demokrasiden bahseden, insan haklarından bahseden, evrensel değerlerden bahseden ülkeler, neden korkuyorsunuz? İsrail ile ilgili haber yaparsan, seni kanalımdan atarım diyor. O Gezi Olayları sırasında hatırlayınız, 24 saaat yayın yapan kanal, İsrail ile ilgili haber yaparsanız, seni atarım diyor. Biliyorsunuz, bir sanatçı ayrıldı. Orada çalışan bir sanatçı ayıldı. Evet, böyle bir dünyada yaşıyoruz. Ben güçlüyüm, demokrasinin ne olduğunu, insan haklarının ne olduğunu ben tayin ederim diyor. Ama, gerçek demokrasi istiyorsanız, gerçek insan hakları istiyorsanız, o zaman AK Parti'ye bakacaksınız. AK Parti iktidarlarına bakacaksınız, AK Pati hükümetlerine bakacaksınız, son 12 yılda yaptıklarımıza bakacaksınız değerli kardeşlerim."

Elvan, 2002'de yola çıktıklarında her türlü vesayete karşı olduklarını söylediklerini anımsatarak, milli egemenlikten yana olduklarını söylediklerini, milletin efendisi değil, her zaman, her yerde halkın hizmetkarı olacaklarını dediklerini bildirdi.

Bu anlayışla yola çıktıklarını, ama önlerine inanılmaz engeller konulduğuna dikkati çeken Elvan, "Düşünün, partimizi kapatmaya kalktılar. Ki, 360'ın üzerinde milletvekili olan bir partiyi kapatmaya kalktılar. Muhtıra vermeye kalktılar. Darbeler yapmaya çalıştılar, ama adam gibi adam Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, dimdik ayakta durdu, o sizlerin güçlü desteğiyle biz bu ülkeyi bugünlere getirdik. Birileri gibi sayın başbakanımız, 'ben şapkamı alır giderim' demedi. 'Ben kefenimle yola çıktım' ve şunu ifade etti, 'sizin, milletin desteği olduğu müddetçe, ben sizler için her şeyimi feda etmeye hazırım' dedi. Ve sizler de o güçlü desteğinizi verdiniz, dimdik ayakta durdunuz ve biz bugünlere geldik" değerlendirmesinde bulundu.

"Öyle bir lider düşünün ki, bir tarafta demokrasi mücadelesi veriyor, diğer tarafta ülkeyi kalkındırmaya, geliştirmeye çalışıyor" diyen Elvan, bu dönemde bile bu ülkede yatırım yaptırmamak için, ülkeyi kalkındırmamak ve geliştirmemek için bazı çevrelerin ellerinden gelen her türlü gayreti gösterdiğini savundu.

Bunu başaramadıklarını ve bundan sonra da başaramayacaklarını vurgulayan Elvan, şöyle devam etti:

"Değerli kardeşlerim, bakınız son 12 yılda Türkiye'de her birimiz için hayal olan reformları gerçekleştirdik, yatırımları yaptık. Kastamonumuzu düşünün, sadece bu ilimizi düşünün. Çıkmaz sokak konumunda bir ilimizdi. Bugün biz Kastamonu'yu tünelleriyle, bölünmüş yollarıyla Orta Anadolumuza da bağlıyoruz. Tam 30 kilometre tünel açarak Karadenizimize de İnebolumuza da bağlayacağız inşallah. Aşağı yukarı birkaç saat önce, karayolları bölge müdürümüze son 7 ayda ne kadarlık bir harcama yaptığımızı sordum. Sadece karayolları için söylüyorum, 7 ayda 450 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdik. Sadece karayollarında değerli kardeşlerimiz 7 ayda. Bu miktar, bizden önceki dönemdeki hükümetlerin tüm Türkiye'ye ulaştırma hizmetleri için, bir yılda harcadığı paraya bedel değerli kardeşlerim. İşte bizim diğer partilerden, geçmiş dönemdeki hükümetlerden farkımız bu. İşte biz bu bilinçle hareket ederek, inşallah ülkemizi geliştirmeye, kalkındırmaya hep birlikte devam edeceğiz. Bu, zorlu süreçte, zorlu 12 yılda, Türkiye'yi güçlü bir konuma getirdik. Dünyada söz sahibi olabilecek ülkelerden biri haline getirdik. Yardım alan ülke konumundan, yardım veren ülke konumuna getirdik. Yurt dışına çıktığımızda başımız hep önümüze eğikti değerli kardeşlerim. Ama bugün alnımız ak, dimdik mücadelemizi verebiliyoruz."

(Sürecek)

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan (2):

- " Cumhuriyet Halk Partisi'ne gelince, sosyal demokratlıktan dem vuruyor. Hiç mi bu

memlekette sosyal demokrat bir adayınız yoktu, hiç mi yoktu? Bu kadar mı zavallı konuma düştünüz?"

- "O kardeşlerimize de şunu söylüyorum, evet biliyorum. Özellikle o Anadolu'daki kardeşlerimizi biliyorum, onlar da

vatanını seven, onlar da bu ülkeyi seven insanlar. Siz de Başbakanımızın arkasında olmalısınız değerli kardeşlerim"

KASTAMONU Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili olarak, "Cumhuriyet Halk Partisi'ne gelince, sosyal demokratlıktan dem vuruyor. Hiç mi bu memlekette sosyal demokrat bir adayınız yoktu, hiç mi yoktu? Bu kadar mı zavallı konuma düştünüz?" dedi.

Elvan, Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu'nda düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Seçimi bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, gerçek demokrasi ve gerçek insan hakları isteyenlerin, AK Parti'ye ve son 12 yılda yaptıklarına bakması gerektiğini söyledi.

Bugüne kadar, hiç kimseden korkmadıklarını, her türlü vesayete karşı 'Hayır' dediklerini ifade eden Elvan, şöyle konuştu:

"Sizler de aynı şeyi söylediniz, 'Biz artık sadece askeri değil, her türlü vesayete karşı, hayır diyoruz' dediniz. Evet, 30 Mart'ta siz, yüksek bir sesle bunu tüm dünyaya ilan ettiniz. Allah sizlerden razı olsun. O 30 Mart'ta gerçekten istikrar için, milli egemenlik için, vesayete karşı dik duruş için o vermiş olduğunuz o güçlü destek, Türkiye'nin önünü açmıştır değerli kardeşlerim. Bundan sonraki süreçte inşallah, Türkiye daha da büyüyecek, daha da güçlenecek. Yeter ki siz bizi desteklemeye devam edin. Biz her şeyimizi, başta Başbakanımız olmak üzere, feda etmeye hazırız. Yeter ki bu ülke için bir şeyler yapalım. Bizi, yolsuzlukla suçladılar, o yolsuzlukla suçlayanlar, kendi dönemlerine baksın, Şu köylerimize, o hükümetler, geçmiş dönemlerdeki hükümetler, hizmet götürüleceği zaman, eski dönem milletvekilleri hatırlarlar. 'Sana 3 torba çimento vereyim, sana 5 torba çimento vereyim' derdi."

- Cumhurbaşkanı seçimi

Elvan, bu ülkeyi sevenlerin 10 Ağustos Cumhurbaşkanı seçiminde Recep Tayip Erdoğan'ın arkasında olmasını gerektiğini savundu.

"10 ağustostaki cumhurbaşkanlığı seçiminde, özellikle daha önce Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne oy veren kardeşlerimize şunu sormalısınız" diyen Elvan, şöyle devam etti:

''Bu adaylardan acaba hangisi halkın temsilcisidir, bu adaylardan hangisi acaba halkın sesi olmuştur'. Biraz önce de ifade ettim, bir tanesi etnik milliyetçilikten dem vuruyor, bir diğeri de Türkiye'ye tepsi içerisinde sunulmuş ithal bir aday. Halkla bütünleşmemiş, halkın derdi nedir, bilmez. Halkın sıkıntısı nedir, bilmez. İstiklal Marşı'nı bile unutmuş bir aday. Şimdi, o milliyetçi kardeşlerimize şunu soracaksınız, 'Eğer, siz bu ülkeyi seviyorsanız, bu ülkede taş üstüne taş koyana, Allah sizden razı olsun diyorsanız, o zaman birilerinin tepsi içerisinde sunduğu adayı değil, gerçek manada bu ülkeye hizmet eden, bu ülkede taş üstüne taş koyan, bu ülkenin dört bir yanını şantiyeye çeviren lidere oy vereceksiniz' diyeceksiniz. Cumhuriyet Halk Partisi'ne gelince, sosyal demokratlıktan dem vuruyor. Hiç mi bu memlekette sosyal demokrat bir adayınız yoktu, hiç mi yoktu? Bu kadar mı zavallı konuma düştünüz? O kardeşlerimize de şunu söylüyorum, evet biliyorum. Özellikle o Anadolu'daki kardeşlerimizi biliyorum, onlar da vatanını seven, onlar da bu ülkeyi seven insanlar. Siz de Başbakanımızın arkasında olmalısınız değerli kardeşlerim. Bu ülkeyi, gerçekten seviyorsanız, bu memleketin gerçekten gelişmesini, kalkınmasını istiyorsanız, sizler de adam gibi adam, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında olmalısınız."

Toplantının ardından, Bakan Elvan, onuruna verilen kokteyle katılarak, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamlarıyla görüştü.

Toplantıya, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, AK Parti İl Başkanı Metin Çelik, Merkez ilçe Başkanı Feridun Öztürk, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bakan Elvan: İsrail İlgili Haber Yaparsanız Seni Kanaldan Atarım Diyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement