Emitt Fuarı'na Doğru - Son Dakika
Yerel

Emitt Fuarı'na Doğru

Kilis Valisi Tapsız: "İKA işbirliği ve destekleriyle Kilis, Gaziantep ve Adıyaman 90'ar metrekarelik alanda stant açacak"

27.01.2014 14:20

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda  (EMİTT), İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) işbirliği ve destekleriyle Kilis, Gaziantep ve Adıyaman'ın 90'ar metrekarelik alanda stant açacağını bildirdi.

Vali Tapsız, 30 Ocak-2 Şubat'ta İstanbul'da gerçekleşecek EMİTT'e ilişkin  Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bu tür uluslararası fuarların Kilis'in tanıtımı açısından önemli olduğunu belirtti.

Fuarda Kilis'in de stant açacağını ifade eden Tapsız, şunları kaydetti:

"İKA işbirliği ve destekleriyle Kilis, Gaziantep ve Adıyaman 90'ar metrekarelik alanda stant açacak. Fuar ülkelere, turizm beldelerine ve firmalara büyük katma değerler sağlıyor. Kilis Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kilis İl Özel İdaresi, Kilis Belediyesi, İKA, Kilis Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı ve Kilis Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla EMİTT'te yurt içinden ve yurt dışından katılacak olan turizm profesyonellerine ve ziyaretçilere ilimizi en iyi şekilde tanıtmak için 12. salonda 90 metrekarelik özel tasarımlı stantla fuara katılacağız."

Tapsız, EMİTT'in uluslararası alanda en saygın turizm fuarları arasında yer aldığını belirterek, fuarda Kilis olarak kültürel mirasını tanıtmak ve pastadan pay almak istediklerini ifade etti.

Konaklama sorunu

Tapsız,  tarihi, turistik açısdan önemli bir kent olan Kilis'te otel sıkıntısı yaşandığını, kente gelen turistlerin kalacak bir yer bulamadığı için kentten ayrıldığını belirtti.

"Biz turistleri kentte tutmak zorundayız" diyen Tapsız, şunları söyledi:

"Bunun için de otel sıkıntısını çözmek zorundayız. En makul çözüm olarak butik otel kurmamız lazım. Kentte tarih kokan tarihi evler var. Bu tarihi evlerin restorasyonu yapılarak butik otele dönüştürülmesi gerekiyor. Bu hafta sonu İstanbul'da Kilis Vakfı'nın yönetim kurulu toplantısına katılacağım. Orada iş adamlarımızdan butik otel konusunda destek isteyeceğim. Zaten İstanbul'da çok sayıda iş adamımız otel işleri ile uğraşıyor."

Toplantıya Vali yardımcısı Hakan Ezgi, Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Aldemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, Kilis OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanar, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) Başkan vekili Ahmet Nedim Özçelebi, Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Osman Eray katıldı. - Kilis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Emitt Fuarı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement