Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan "Paralel" Tepkisi - Son Dakika
Politika

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan "Paralel" Tepkisi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız\'dan "Paralel" Tepkisi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Dışarıdan birilerinin Türkiye’yi yönetmesine asla izin vermeyiz” dedi.

08.03.2014 17:20

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Dışarıdan birilerinin Türkiye'yi yönetmesine asla izin vermeyiz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir dizi ziyaret ve parti çalışmaları nedeniyle geldiği Hatay'ın Dörtyol ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası'nı (DTSO) ziyaret etti. Bakan Yıldız burada yaptığı konuşmada, ülke ve şirketlerin mutlaka bilgiyle, iradeyle, güçlü bir destekle yönetilmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Doğru yaptığınız kadar güçlendiğiniz, yanlış yaptığınız kadar gerilediğiniz bir dünyada yaşıyoruz. Bu yüzden bir sektör veya şirketin değer büyüklüğü başarısı, o ülkedeki siyasi iktidarın başarısından daha güçlü olamayacaktır" dedi.

Enerji sektörüne yılda 6-8 milyar dolar yatırım yapıldığını, bunun sadece sektörün başarısı olarak görülemeyeceğini ifade eden Bakan Yıldız, "Ülkede siyasi istikrar olmasa enerji sektörünün bu başarıyı yakalama ihtimali hiç yoktur. Bu yüzden siyasi istikrar önemlidir" diye konuştu.

Yıldız, Türkiye'nin 11-12 yıllık AK Parti iktidarıyla birlikte siyasi istikrarı yakaladığını ancak bundan rahatsız olan odakların bulunduğuna dikkat çekerek, "İstikrarımızdan ve büyümemizden rahatsızlık duyan bir takım ülke ve çevreler var. İçeriden ve dışarıdan bir takım yapılanmalar ile Türkiye'yi 10-20-30 yıl geriye götürmeye yönelik oluşumlara asla müsaade etmeyiz. Dışarıdan birilerinin Türkiye'yi yönetmesine asla izin vermeyiz" ifadelerini kullandı.

Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Talay ise, Bakan Taner Yıldız'a oda çalışmaları hakkında bilgiler de verdi

Ziyarette Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay Milletvekilleri H. Bayram Türkoğlu, Orhan Karasayar, Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Erzin Kaymakamı İskender Yönden, siyasiler ve işadamları da bulundu.

AK Parti ilçe seçim bürosunun açılışına ve aday tanıtım programına katılan Bakan Taner Yıldız'ın, Payas ve İskenderun'da parti çalışmalarına katılacağı belirtildi. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan 'Paralel' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement