Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

"Herhangi bir yatırımcı yeni zeytin ağacı dikmeden diğer zeytin ağaçlarını kesemez"

04.05.2014 00:46

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, hükümetleri döneminde Türkiye'deki zeytin ağacı sayısının neredeyse iki katına çıktığını belirterek, " Herhangi bir yatırımcı yeni zeytin ağacı dikmeden diğer zeytin ağaçlarını kesemez" dedi.

Bakan Yıldız, Balıkesir'in Ayvalık, Burhaniye ve Gömeç ilçelerini ziyaret etti.

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğüne ait Ayvalık Lale Adası'ndaki taşınmazların olduğu bölgede basın mensuplarına açıklama yapan Yıldız, Türkiye'de Hazineye ait toprakların, daha verimli kullanılabilmesi için çalıştıklarını söyledi.

MTA'ya ait yaklaşık 10 dönümlük araziden de en iyi şekilde yararlanmak için Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilgililerle değerlendirme yapacaklarını anlatan Yıldız, "Önemli olan bu güzel coğrafyaya güzel şeyler kazandırmak. Bütün araziler hangi kurum ve kuruluşa ait olursa olsun Hazinenin. Bu manada kurumsal taassuplar görüyorum. Bunları son derece yanlış buluyorum" dedi.

Daha sonra Balıkesir Üniversitesi Uygulama Oteli'nde yetkililerle basına kapalı istişare toplantısı gerçekleştiren Bakan Yıldız, ardından Burhaniye Belediyesini ziyaret etti.

Hükümetleri döneminde Türkiye'deki zeytin ağacı sayısının neredeyse iki katına çıktığını anlatan Yıldız, şöyle konuştu:

"Biz zeytin ağaçlarını arttırarak gidiyoruz. Bu arada zeytin ağaçlarımıza zarar vermeden burada istihdamı oluşturan bir kısım fabrikalarımıza, bir kısım madenlerimize de çevreyi bozmamak kaydıyla, çevreye sıkıntı vermemek kaydıyla onların da önlerini açmamız lazım. Zeytincilik de bizim, sanayi de bizim, Türkiye'nin gelişmesi de bizim. Yani birini diğerine tercih edip masalara karşı karşıya oturtmak istemiyoruz. Yan yana oturup beraberce karar verebilirler. Bir milyar dolarlık yatırımın geleceği yer var, diyelim ki orada bin tane zeytin ağacını kesiyoruz onun yerine yanına 10 bin tane zeytin ağacı dikiyoruz. Şimdi biz orada 1 milyar dolarlık yatırımı engellersek bu da doğru değil. Herhangi bir yatırımcı yeni zeytin ağacı dikmeden diğer zeytin ağaçlarını kesemez. Eğer böyle olmasaydı bu sayı artmazdı"

Bakan Yıldız ziyaretlerinin ardından İzmir'e geçti. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement