Erciş Belediyesinden Deprem Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Erciş Belediyesinden Deprem Sempozyumu

Erciş Belediyesi, 2011 yılında yaşanan depremler sonrası ilçeyi daha yaşanılır kılmak için "Deprem Gerçeği ve Normalleşme Sempozyumu" düzenledi.

16.11.2014 13:39

Erciş Belediyesi, 2011 yılında yaşanan depremler sonrası ilçeyi daha yaşanılır kılmak için "Deprem Gerçeği ve Normalleşme Sempozyumu" düzenledi.

Erciş Belediyesi Evlendirme Dairesinde düzenlenen sempozyumda konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hatice Çoban, depremde yıkılan binaların birçoğunun ruhsatsız yapılar olduğunu ifade etti.

Çoban, kentte imar durumlarının titizlik ile takip edilmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Asla göz yummamamız gereken bir durumdur. Belediyelere düşen boyutuyla imar konusu öz eleştiri konusudur. Halkımıza öz eleştiri vermeliyiz. İki noktaya güçlü müdahale etmediğimizi düşünüyorum. Birincisi, her kentin bir kimliği vardır. Belediyeler belli bazı noktalarına değinerek kentin dokusunu değiştirir. 15 yıllık belediyeciliğimizde bunu yapmadığımızı düşünüyorum. İkincisi ise bir deprem yaşadık ve hasarlarını gidermek için imar ruhsatlarını görmemezlikten gelmişiz."

Erciş Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Çağan ise depremde yaşanan yıkımlara dikkati çekerek, 1976 yılında meydana gelen Çaldıran depreminde Erciş'in yarısının yıkıldığını, Muradiye ve Çaldıran ilçelerinin ise tamamının enkaza dönüştüğünü anımsattı.

O depremden ders çıkarılmadığını anlatan Çağan, "Dikkat ederseniz bu son depremde de yeni binalar yıkıldı. İnsanlar bir deprem olacağı zaman eski binaların yıkılmasını beklerken Erciş'te yeni binalar yıkıldı" ifadelerini kullandı.

Sempozyum, TMMOB İl Temsilcisi Şemsettin Bakır, ÇEVDER İl Başkanı Ali Kalçık, sosyolog Ceyhan Timur ve psikolog Hüseyin Erol'un sunumlarıyla son buldu.

Programa Erciş Belediye Başkanı Diba Keskin, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Yağar ve vatandaşlar katıldı. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erciş Belediyesinden Deprem Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement