Erçiş'in Dağ Menekşeleri''Kozluca' - Son Dakika
Güncel

Erçiş'in Dağ Menekşeleri''Kozluca'

Erçiş\'in Dağ Menekşeleri\'\'Kozluca\'

'Kozluca Köyünün diğer adı Vuşba yani Güneş alan yerler demek. Güneşin düştüğü yerdeyiz.

13.10.2012 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın Yukarı Kozluca ilköğretim Okulu Van'da yaşanan deprem afetinden sonra yapılan ilk okul.Suphan Dağına bakan Van Denizinin karşı yamaçlarında Dağ Menekşeleri misali cıvıl cıvıl öğrencilerle dolu bir okul. Özge Ayol, Seda Aydın,Seçil Yücel, Özlem Yılmaz , Nihal Saraç,Sinan gül,Hüseyin Altınayak,Zehra Dağ , Müdür Orhan Keleş toplam 11 öğretmen görev yaparken 275 öğrenci eğitim görüyor Yukarı Kozluca'da. Okulda 75 taşımalı öğrenci var. Okul Erçiş ilçe merkezin 20 km uzaklıkta. Deprem sonrası köydeki okul hasar görünce Bartın ilinde başlatılan çalışma ile 17 Kasım 2011 tarihinde yapımına başlanan okul, 27 Aralık 2011 tarihinde tamamlanmış. Ocak 2012'de eğitim-öğretim başlamış okulda.562 m2 olarak yapılan okul binasının okul alanı 10 bin m2.Çevre düzenlemesi tamamlanamamış. Okulun su sorunu da hala çözülememiş. Eğitim-öğretim sabah 7-30'da başlıyor. Sabahcılar 12-20'de çıkıyorlar. Öğlen eğitimi 12-30 ile-17-20 saatleri arasında gerçekleşiyor.

ÇOCUKLARIN DÜNYASI

Van'da Erçiş İlçesinde Bartın İlköğretim Okulu'ndayız.

2011 yılı ekim ayının sonlarında Van depremi haberi Türkiye'nin her yerine olduğu gibi Bartın'a da ateş gibi düştü. Dönemin Bartın Valisi İsa Küçük, kısa sürede bir karar alarak, Van valiliği ile temasa geçti ve ihtiyaç duyulan bir yerleşim yerine ilköğretim okulu veya 5 adet konut yapma isteğini belirtti. Van valiliğinin belirlediği, Erciş'im Kozluca köyüne ilköğretim okulu yapımı için Bartın'da kampanya başlatıldı. Çelikerler Firmasının en büyük bağışçısı olduğu kampanya Bartınlıların da gönülden desteğiyle kısa sürede amacına ulaştı ve Şubat 2012 tarihinde okul eğitim öğretime açıldı. Bartın Valiliği Van valiliği ile, ülkemizde örnek olacak bir projeyi kısa sürede hayata geçirdi. Bu aslında, Türk milletine özgü bir geleneğin, imece geleneğinin, iller arasında valiler tarafından hayata geçirilmesiydi. 'acılar paylaşıldıkça azalır' denir, öyle, Bartınlılar valilerinin öncülüğünde acıları azaltmaya koşmuşlardı, şimdi biz, Bartınlı amatör bir gazeteci olarak bu koşuya devam ediyoruz, dilimizde Bartın, kalbimizde Van'ın Erçiş İlçesi Yukarı Kozluca Bartın ilköğretim okulunun zili bizi çağırdı, geldik…

Okulda ilk günün heyecanıyla ağlayanından, neşeli oyunlar oynayanına kadar çocuklarlayız. Bartın'ının ne olduğunu soruyoruz. Okulumuzun adı diye cevap veriyorlar. Türkiye'de pek yerini bilmeseler de en güzel cevabı menekşe gözlü o esmer kız veriyor' 'Karadeniz'de bize bu okulu yapan iyi insanların evi''diye. Bizim meslek böyledir. Bir menekşe bakışlı kara kız susturur seni. Konuşamazsın. Çocuklar artık depremi konuşmuyorlar. Okulda olmayı, neşeli olmayı seviyorlar. Sınıfları dolaşıyoruz.

Öğretmemelerimiz hepsi birer ÇALIKUŞU. Bartın'dan Karadeniz'den Gazetecilikten konuşuyoruz. Okuldan , hayattan, Fener, Cim Bom, Kartal'dan konuşuyoruz. Küçük Bedirhan gazetecilik için depremde yıkıkların fotoğraflarını çekmek derken, bir başkası akşam televizyonda haberler, televizyona çıkmak, gazete okumak, haber yapmak diyor. Çocuk dünyası bambaşka. Erciş'te Anadolu Bozkırında bir dağın yamacında Uşak'tan, Adana'dan, Bolu'dan, Uşak'tan, Konya'dan gelen öğretmenler adları Hüseyin Seda, Özlem, Orhan, Nihal, Sinan ve ellerinde 275 tane dağ menekşesi. Sevgiyle tutuyorlar. Emekle suluyorlar. Karanlıklar aydınlığa çıksın diye, Erçiş'ten bir ses oluyorlar.Yıl 2012 yer Erçiş yamaçlarda ışıldayan Dağ Menekşeleri…..

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Erçiş'in Dağ Menekşeleri''Kozluca' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement