Erdoğan Beyoğlu Belediyesi'nin Yeni Binasını Açtı, O Tuğrayı İnceledi - Son Dakika
Güncel

Erdoğan Beyoğlu Belediyesi'nin Yeni Binasını Açtı, O Tuğrayı İnceledi

Erdoğan Beyoğlu Belediyesi\'nin Yeni Binasını Açtı, O Tuğrayı İnceledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 yıldır restorasyon çalışması süren 158 yıllık Beyoğlu Belediye Başkanlığı binasının açılış törenine katıldı.

16.05.2015 14:27

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 yıldır restorasyon çalışması süren 158 yıllık Beyoğlu Belediye Başkanlığı binasının açılış törenine katıldı. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte AB Bakanı Volkan Bozkır, eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve azınlık dinlerinin temsilcileri ile işadamları katıldı.

BİNANIN AÇILIŞINI CUMHURBAŞKANI YAPTI

Açılışta konuşma yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Türkiye'nin ilk belediye binası olan 158 yıllık bu binayı temelden çatıya kadar yenilediklerini belirterek, "Tarihi mirasımızı koruyarak yaşattık" dedi. Türk belediyeciliğinin öncüsünü Beyoğlu Belediyesi olduğunu belirten Demircan, belediyenin kendisine ait hizmet binasının yapımının Sultan 2. Abdülhamit Han'ın iradesinin eseri olduğunu söyledi. Demircan'ın konuşmasından sonra bina ile ilgili kısa bir sinevizyon gösterisi yapıldı.

Ardından bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılımcılar ile birlikte binanın açılışını yaptı. Erdoğan, kurdeleyi kesmeden önce, 'Doğduğum büyüdüğüm yerde şimdi böyle tüm bir eseri tüm Beyoğlu'nun, tüm İstanbulluların hizmetine hamdolsun sunuyoruz. Rabbim, hayırlı hizmetlerin, inşallah zihni projelerinin uygulamaya geçirildiği bir yer olarak bizlere nasip olsun diyorum. ve bu dua ile, bu temenni ile kurdeleyi kesiyoruz" diye konuştu. Açılış töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan birbirlerine karşılıklı hediye takdim ettiler.

O TUĞRAYI İNCELEDİ

Erdoğan daha sonra, Beyoğlu Belediyesi'nin restorasyonu sırasında bir çukurda bulunarak, binanın Hünkar Kapısı'na asılan 2. Abdülhamit'in tuğrasını inceledi. Belediye binasının hizmete açılmasından sonra, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile birlikte, tuğranın asıldığı Hünkar Kapısı'na gelen Recep Tayyip Erdoğan, incelemelerde bulunarak tuğra önünde fotoğraf çektirdi. Daha sonra, Sultangazi'deki programı için Beyoğlu Belediye binasından ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan Beyoğlu Belediyesi'nin Yeni Binasını Açtı, O Tuğrayı İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement