Erdoğan'dan AB'ye: Mültecileri Otobüse Bindirip Avrupa'ya Göndeririz - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan AB'ye: Mültecileri Otobüse Bindirip Avrupa'ya Göndeririz

Yunan medyası, G-20 Zirvesi'nde Erdoğan-Tusk-Juncker arasındaki görüşmenin tutanak notları olduğunu iddia ettiği bir belgeyi yayımladı. Erdoğan görüşmede AB'yi fena haşlamış.

09.02.2016 08:40  Güncelleme: 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanca yayın yapan Brüksel merkezli Euro2day adlı haber sitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile yaptığı görüşmenin tutanak notları olduğunu iddia ettiği bir belgeyi yayımladı.

"MÜLTECİLERİ OTOBÜSLERE BİNDİRİR YOLLARIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 16 Kasım'da Antalya'da düzenlenen G20 zirvesi kapsamında bir araya geldiği Avrupa Komisyonu Başkanı Tusk'ı, ülkedeki sığınmacıları otobüslerle Yunanistan ve Bulgaristan'a yollamakla tehdit ettiği öne sürüldü.

Belgede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Juncker ve Tusk'a, "Herhangi bir zamanda Yunanistan ve Bulgaristan'a kapıları açıp, mültecileri otobüslere bindirip göndeririz" dediği görülüyor.

PAZARLIKLAR SIRASINDA GERGİNLİK

Haber sitesi Euro2day'deki belgeye göre, pazarlıklar sırasında Tusk, Erdoğan'a 5 Ekim'de vardıkları mutabakatı hatırlatıyor, nihai bir anlaşmaya varamamaları halinde, "dramatik" bir durumla karşı karşıya olacakları uyarısında bulunuyor.


"3 MİLYAR EURO VERECEKSENİZ HİÇ KONUŞMAYALIM"

Erdoğan'ın yanıtı ise "Bu durumda mültecilere ne yapacaksınız, onları öldürecek misiniz?" oluyor. Cumhurbaşkanı ayrıca Türkiye'nin AB'nin parasına ihtiyacı olmadığını belirtiyor, "Eğer iki yıl için 3 milyar euro verecekseniz hiç konuşmayalım" diyor.

"KİM HAZIRLADI BU RAPORU"

Yine aynı belgeye göre görüşme sırasında Juncker, Avrupa Komisyonu'nun Türkiye ile ilgili İlerleme Raporu'nu yayımlamayı Erdoğan'ın talebi üzerine ertelediğini söylüyor.

Erdoğan ise bunun AK Parti'nin seçimi kazanmasına katkıda bulunmadığını belirtiyor ve ekliyor:

"Bu rapor zaten hakaret. Kim hazırladı bu raporu? Nasıl böyle bir raporla ortaya çıkarsınız? Bu gerçek Türkiye değil. Gerçeği duymak için bana gelip sormadınız. Türklerin çoğu bu gibi raporlar yüzünden AB üyesi olmak istemiyor."

"BİZİMLE DALGA GEÇİYORSUNUZ"

Erdoğan (Eski Lüksemburg Başbakanı) Juncker'e Türkiye'nin AB üyeliği çabası ile ilgili olarak, "53 yıldır bekliyoruz. Bizimle dalga geçiyorsunuz" diyor, ona ülkesinin Türkiye'nin bir kasabası büyüklüğünde olduğunu, Türkiye ile Lüksemburg'u mukayese etmemesi çağrısında bulunuyor.

"ELBETTE BANA PRENS GİBİ DAVRANACAKSINIZ!"

Juncker'in "Size prens gibi davranıyoruz" cümlesi ile ilgili olarak da şu yorumu yapıyor Erdoğan:

"Elbette öyle davranacaksınız! Ben bir 3. dünya ülkesini temsil etmiyorum."

HENÜZ AÇIKLAMA YOK

Şu ana kadar Cumhurbaşkanlığı'ndan ve Avrupa Birliği'nden, haberle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Erdoğan\'dan AB\'ye: Mültecileri Otobüse Bindirip Avrupa\'ya Göndeririz

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan AB'ye: Mültecileri Otobüse Bindirip Avrupa'ya Göndeririz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • VATANDAŞ: Bugüne kadar hangi babayiğit Avrupaya ve Amerikaya kendinden emin bir duruşla böyle konuşabildi. .? Rusyayı dünya konjonktöründe yerin dibine sokabildi. .? İyiki varsın Türkiyenin gururusun reis, Hep böyle kal, Aydınlanmış Türk halkı arkandadır. 0 0 Yanıtla
  • Ruhun şad olsun ATAM: Gönder birazda onlar uğraşsın başkanım deninle yola devam 0 0 Yanıtla
  • Ccc : Niçin üç beş kuruş avro için !!!! 0 0 Yanıtla
  • :))))))): Ay ne güzel olur hepsini otobüslere bindirip göndersek. 0 0 Yanıtla
  • Keske yapsa: Dogru olan da o gelenler insan ama bu ulkede de yasayan cok insan var avrupaya gonderelim bakalim ne kadar bakicak lar biz elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz 0 0 Yanıtla
  • tc: Ne oldu prayi alamadin tutustun dimi 0 0 Yanıtla

Advertisement