Erdoğan'ın Dava Arkadaşı - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'ın Dava Arkadaşı

Yalçın Akdoğan, AK Parti kurulduğundan bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her an yanında oldu ve ona dava arkadaşlığı yaptı.

24.11.2015 14:12

Yalçın Akdoğan, AK Parti kurulduğundan bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her an yanında oldu ve ona dava arkadaşlığı yaptı.

Akdoğan, 26. Dönem 64. Hükümet'te Başbakan Yardımcısı oldu.

1980 darbesi öncesi muhtar olarak görev yapan Reşit Bey ile Fatma Hanım'ın çocuğu olarak 22 Eylül 1969'da Üsküdar'da dünyaya gelen Akdoğan'ın, bir ablası ve erkek kardeşi bulunuyor.

Aslıhan Akdoğan ile evlenen Yalçın Akdoğan 3 çocuk sahibi.

17 yaşında İstanbul'dan ayrılarak, üniversite hayatını Eskişehir'de sürdüren Akdoğan, Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Basın ve Yayın Bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bölümünde, doktorasını ise Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset ve Sosyal Bilimler Bölümünde tamamladı.

Siyaset bilimi doçenti ve yazar unvanlarına sahip Akdoğan, gazetecilik mesleğine 1987'de Milliyet'te staj yaparak başladı.

İç Anadolu Gazetesini çıkaran Akdoğan, Yeni Şafak ve Star gazeteleriyle çeşitli dergilerde yazarlık yaptıktan sonra Pendik Belediyesi Eğitim ve Kültür Müdürlüğü, Devlet Bakanı Basın Müşavirliği, AK Parti Genel Başkan Danışmanlığı ve Başbakan Başmüşavirliği görevlerini üstlendi.

Parlamentoya AK Parti Ankara milletvekili olarak ilk kez 24. Dönem'de giren Akdoğan, 25 ve 26. Dönemlerde de Mecliste yer aldı.

"Vak'a-Nüvis" ismiyle özdeşleşti

Başbakan Yardımcılığı görevi yürüten Akdoğan, AK Parti kurulduğundan bu yana Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her an yanında oldu ve ona dava arkadaşlığı yaptı.

Kendisini "Cumhuriyet tarihinin en uzun süreli danışmanı" olarak niteleyen Akdoğan, Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde en yakın danışmanları arasındaydı ve onun beyin takımındaki isimlerin başında yer alıyordu.

Erdoğan'a danışmanlık yaptığı dönemde tüm yurt içi ve yurt dışı görüşmelerine katılarak tarihe tanıklık edip, bunları notlar haline getiren Akdoğan, bundan dolayı Osmanlı İmparatorluğunda tarihi olayları kaydetmekle görevlendirilen kişilere verilen "Vak'a-Nüvis" ismiyle özdeşleşmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002'de Başbakanlık görevini yürütürken Davos Dünya Ekonomik Forumu toplantısı için Akdoğan'dan kendisinin konuşmasını hazırlamasını istedi ve o günden itibaren Akdoğan, AK Parti bünyesinde çalışmalarına devam etti.

- Çözüm Süreci'nin aktörlerinden

Yalçın Akdoğan, Başbakan Yardımcılığı görevini sürdürürken Çözüm Süreci'nde önemli roller üstlendi.

Kamuoyunda Hükümet'in "terör ve demokratik açılım" konusundaki politikalarını belirleyen ekipteki isimlerden biri olarak da bilinen Akdoğan, Çözüm Süreci'nin başından bugüne kadar her aşamasında aktif rol aldı.

Başbakan Yardımcısı olarak yer aldığı kabinede, Çözüm Süreci'ni yöneten Akdoğan, Erdoğan Cumhurbaşkanı olduktan sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurmay ekibi içinde yer aldı.

Her platformda Çözüm Süreci'nin AK Parti olmadan asla yürümeyeceğinin altını çizen Akdoğan, sürecin garantörü olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görüyor.

Akdoğan, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Bahçeşehir Üniversitesi Liderlik Okulunda ders verdi.

8 kitabı yayımlanan Akdoğan'ın ayrıca çeşitli dergi ve gazetelerde çok sayıda makalesi de bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan'ın Dava Arkadaşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement