Eski Bakan Günay, Yangın Bölgesinde - Son Dakika
Politika

Eski Bakan Günay, Yangın Bölgesinde

Eski Bakan Günay, Yangın Bölgesinde

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya Adrasan tatil bölgesindeki yangının ardından incelemelerde bulundu.

29.06.2014 15:49

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya Adrasan tatil bölgesindeki yangının ardından incelemelerde bulundu. Günay, "Bölgeye sosyal yardım yapılması noktasında ve yanan tesisler için Ankara'da çalışmalar yapacağız" dedi.

Milletvekili Günay, Antalya'nın Kumluca ilçesindeki Adrasan tatil merkezini, etkili olan orman yangının ardından ziyaret etti. Yangında kül olan işletmeleri gezen Günay, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak yanlarında olduklarını söyledi.

İncelemesinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Günay, başlayan yangın aşırı rüzgar nedeniyle büyüdüğünü ve çıkış sebebin belirlenmeye çalışıldığını söyledi.

Yangında kasıt olmamasını temenni eden Günay, "Yanan orman hepimiz için acı. Oradaki bitkiler canlılar önemlidir. Bunun yanında turistik işletmelerde yanmış. Bu arkadaşlarımız yaptıkları işin gereği sigortalı değiller. Çünkü bunlar günübirlik tesisler niteliğinde. Büyük felaketle karşı karşıya kalmışlar" dedi.

Yangını duyar duymaz Adrasan'a hareket ettiğini ifade eden Günay, "Burada yetkili arkadaşlardan bilgi alıyorum. Yarın Ankara'ya gidiyorum. Hem Ankara hem Antalya Valiliği nezdinde bölge gereken yardım için çalışacağım. Can kaybı ve yaralının olmaması önemli. Orman yangınlarında çok dikkatli olunması gerekiyor. Kurak bir kış geçirdik. 40 derece sıcaklıkta rüzgarla en küçük ihmal felakete dönüşebilir. Yetkililerden bilgileri aldıktan sonra sosyal yardım konusu üzerinde de çalışacağız" diye konuştu.

Günay'a, Kumluca Belediye Başkan Hüsamettin Çetinkaya ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkan Çetin Osman Budak da eşlik etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Eski Bakan Günay, Yangın Bölgesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement