Eski Bordo Berelinin Hayali Atmosfer Dışından Atlamak - Son Dakika
Güncel

Eski Bordo Berelinin Hayali Atmosfer Dışından Atlamak

Eski Bordo Berelinin Hayali Atmosfer Dışından Atlamak

ADANA'da eski bordo bereli 50 yaşındaki Muhittin Şahin, 45 kilometre yükseklikten dünyaya atlayıp 39 kilometre olan dünya rekorunu kırmayı hayal ediyor.

19.09.2016 12:09

ADANA'da eski bordo bereli 50 yaşındaki Muhittin Şahin, 45 kilometre yükseklikten dünyaya atlayıp 39 kilometre olan dünya rekorunu kırmayı hayal ediyor.

Avusturyalı paraşütçü ve yüksek atlayışçı Felix Baumgartner'a ait 39 kilometrelik atlayışı 6 kilometre geliştirip, 45 kilometre yükseklikten Konya Ovası'na atlamak istediğini belirten Üstün Cesaret ve Devlet Hizmet Övünç Madalyası sahibi 2 çocuk babası Muhittin Şahin, 2007'de gazi olarak emekli olduğunu söyledi. Uzaydan dünyaya atlayış için gerekli helyum balonu, basınca dayanıklı uygun astronot kıyafeti ve fırlatma kapsülü gibi malzemelerle birlikte diğer gereksinimlerin yaklaşık 30 milyon dolarlık bir maliyetinin bulunduğunu aktaran Muhittin Şahin, 29 Ekim 2017'de yapmayı planladığı atlayış için ABD'ye gidip NASA yetkilileri ile görüşmeler yaptığını belirtti.

'NASA YARDIMI GEREK'

NASA görevlilerinin atlayışa sıcak baktığını, ancak Türkiye'de Milli Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nın yanı sıra, havacılıkla ilgili resmi kurumlardan onay ve garantörlük yazısı istediğini belirten emekli bordo bereli astsubay Muhittin Şahin, "Türkiye'de şu an için uzaya çıkacak gerekli ekipman yok. NASA yardımıyla bu projeyi yaşama geçirebiliriz. Ancak NASA, yaklaşık 30 milyon dolar tutan masrafların karşılanması ve askeri malzeme sayılan astronot kıyafeti ve fırlatma kapsülünün ABD dışına çıkartılması için Türkiye'den garantörlük anlaşması istiyor. Tüm hazırlıkları yaptık. Kapsül içinde helyum balonu yardımıyla 45 kilometre yükseğe çıkacağım. Yaklaşık 5 dakikalık serbest düşüşün ardından tahmini bin 300 kilometre hızla yaklaşık 10 dakikada yere iniş yapacağım" dedi.

'TARİHE GEÇECEK'

Uzaya çıkan ilk Müslüman ve Türk olmak istediğini, atlayışını şehitler için yapacağını ve Türkiye'nin tanıtımına önemli bir katkı sunacağını anlatan Muhittin Şahin, şunları söyledi:

"Bordo bereli bir askerken 2007'de gazi olarak emekli oldum. Ülkeme bir hizmet daha yapmak istiyorum. Bu atlayış için yaklaşık 30 milyon dolarlık bir bütçe gerekiyor. Beş kuruş para istemiyorum. Bu atlayışı yapabilecek donanıma sahip bir asker olarak yaşadım. Bu atlayışla dünyanın her yerinde Türkiye konuşulacak. Rekor kırılacak. Atmosferin atlanabilecek en üst noktası olan 45 kilometreden atlayacağım için bu rekor bir daha kırılamayacak. Her yerde ülkemizin adı anılacak. Tarih kitaplarına bu atlayış girecek. Milyar dolarlar verilse böyle bir tanıtım yapılamaz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümetimizden sadece destek bekliyorum. İnanıyorum ki, bir Türk askeri olarak bunu başaracağım."

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski Bordo Berelinin Hayali Atmosfer Dışından Atlamak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement