Eski Emniyet Müdürü Avcı - Son Dakika
Güncel

Eski Emniyet Müdürü Avcı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın konuşması Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, "Hepimiz 2006, 2007 ve 2008 yıllarında yapılanların darbelerle, cuntalarla hesaplaşma zannettik ve destek verildi.

15.11.2016 22:52

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın konuşması Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, "Hepimiz 2006, 2007 ve 2008 yıllarında yapılanların darbelerle, cuntalarla hesaplaşma zannettik ve destek verildi. Hükümet de onları destekledi. Bir müddet sonra bu işin böyle olmadığı işin altında başka şeyler olduğu, büyük bir hukuksuzluk olduğu, haksız suçlamaların olduğu ve bu hesaplaşmanın hukuktan çok cemaat menfaatlerine ait olduğu görülmeye başlandı." dedi.

Sakarya Düşünce ve Dayanışma PLatformu'nun davetlisi olarak Serdivan ilçesindeki bir restorandaki programa katılan Avcı, Türkiye'nin en büyük ve en temel sorunun iç güvenlik olduğunu söyledi.

İç güvenlik sorunlarının Türkiye'nin belini büktüğünü belirten Avcı, "İç güvenlik derken derken neyi kastediyoruz? Devletin yönetimine, rejimine, mevcut demokrasisine müdahale eden, onu değiştirmeye çalışan, şiddet kullanan, demokrasi dışında her türlü yöntemi devletin iç güvenlik sorunu kabul ediyoruz. Yani terör olayları, bugün yaşadığımız cemaatin sorunları, geçmişte yaşadığımız darbeleri hepsini iç güvenlik sorunu olarak kabul ediyoruz. Çok çeşitlendirilebilir ama temel fonksiyonları bunlar." diye konuştu.

Avcı, Türkiye'nin yıllarca sol terör örgütüyle uğraştığını, 12 Eylül öncesi günde yaklaşık 30 insanın hayatını kaybettiğini dile getirerek, "Arkasından Güneydoğu'daki olaylar meydana geldi. Bugün yaşadığımız cemaatin yaşattığı sorunlar, darbe girişimi meydana geldi. Bu olaylar yaşanmadan neden önceden haber alıp gereğini yapamadık." şeklinde konuştu.

Ülkelerde basın ve fikir özgürlüğü sınırsızsa, gelişmişse, hukukun üstünlüğü varsa, demokrasi prensipleri geçerliyse, insan hakları varsa terör, anarşi olmadığına dikkati çeken Avcı, "Ne kadar basın özgürlüğünüz, demokrasiniz, hukukunuz, adaletiniz varsa o kadarda bu terör, anarşi olayların tersi azlığı var sizde bunlar çok kısıtlıysa olaylar artıyor." ifadelerini kullandı.

Avcı, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarını, Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar ve bakanların konuşmalarının dinlendiğini belirterek, "Kendilerine bir rota çıkarmışlar ve bu rotaya dayanarak da ülkenizdeki her şeye müdahale edecek halde bilgi sahibi olmuşlar." dedi.

Türkiye'nin yakın tarihinin darbelerle dolu olduğunu dile getiren Avcı, şöyle konuştu:

"Sorunların çok olduğu, demokrasiye herkesin müdahale ettiği, demokrasinin pek sayılmadığı ortamda birileri çıktı 'Ben bu soranları halledeceğim' dedi ve müdahil oldu ve kirli geçmişten, darbelerden hesap soracağım dedi ilk tutuklamalar başlayınca herkes destekledi. Hepimiz 2006, 2007 ve 2008 yıllarında yapılanların darbelerle, cuntalarla hesaplaşma zannettik ve destek verildi. Hükümet de onları destekledi. Bir müddet sonra bu işin böyle olmadığı işin altında başka şeyler olduğu, büyük bir hukuksuzluk olduğu, haksız suçlamaların olduğu ve bu hesaplaşmanın hukuktan çok cemaat menfaatlerine ait olduğu görülmeye başlandı. Aslında hükümet küçük tedbirler almayı düşündü ama bu tedbirler büyük olayları önleyecek boyuta değildi."

Eski Emniyet Müdürü Avcı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Emniyet Müdürü Avcı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement