Eski İçişleri Bakanı Ala Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eski İçişleri Bakanı Ala Açıklaması

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Efkan Ala, yeni hükümetin kurulmasına yönelik koalisyon çalışmalarına ilişkin, "Milletimizin menfaatini önceleyen, millete herhangi bir maliyet ödetmeyecek en doğru optimal seçenek neyse onun üzerinde duruyoruz, onu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz" dedi.

26.06.2015 22:31

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Efkan Ala, yeni hükümetin kurulmasına yönelik koalisyon çalışmalarına ilişkin, "Milletimizin menfaatini önceleyen, millete herhangi bir maliyet ödetmeyecek en doğru optimal seçenek neyse onun üzerinde duruyoruz, onu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz" dedi.

Ala, Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Müceldili Konağı'nda verilen iftarda yaptığı konuşmada, hemen her ülkede ramazan ayında Müslümanların bir araya geldiğini, sosyal statülerini bir kenara bırakarak ekonomik gelirlerine bakmadan, zengin fakir, eğitimli eğitimsiz, bilenle bilmeyenlerin gecelerini idrak ettiğini söyledi.

Bu medeniyetin ve inancın kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini belirten Ala, şunları kaydetti:

"Bunu yeterince değerlendirebiliyor muyuz? Hayır, eksikliklerimiz var, çok. Bu ramazan aylarında bir araya gelen insanların ait oldukları ülkelerde yaşanan problemler, bu aidiyeti ve birlikteliği yeterince değerlendiremediğimizi bize gösteriyor. Umarım ki önümüzdeki nesiller, bizden sonraki gelecek olanlar ve bizim çabalarımızla hep birlikte yeryüzündeki bütün insanlığın çabasıyla bizim neslimizin de bundan sonraki kısmı, zamanı, bu fırsatı idrak edenlerden olsun. Bunun hem bizim açımızdan çok önemi var, hem de yeryüzünde diğer insanların, yani bu medeniyete ait olmayan insanların bu anlayışa çok ihtiyacı var çünkü biz evrensel barışı istiyorsak ki istiyoruz o zaman evrensel barışa götürebilecek yolları en iyi biçimde ortaya koyan bizim medeniyetimizin de iyi tanınması, iyi tanıtılmasına ihtiyacımız var."

-"Kaybettiğimizi bulma arayışındayız bu yüzyılda"

Bunu sadece teorik doğru olarak söylemediğini vurgulayan Ala, "Geçtiğimiz bin yıla bakıldığında dünyada diğer medeniyetlerin ve anlayışların ortaya koyduğu problemler ve bizim ortaya koyabildiğimiz çözümler yan yana getirildiğinde çok açık biçimde bunun doğru uygulandığını ve başarılı bir biçimde uygulandığını görürüz. Onun için kaybettiğimizi bulma arayışındayız bu yüzyılda. Umarım buluruz ve yeryüzündeki bütün insanlığa katkı da bulunuruz" şeklinde konuştu.

Ala, iftar programını organize eden Erzurum Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek kamu kurumlarının yetkilileri ile iş adamlarının bir araya gelerek problemleri konuşmasının önemine işaret etti.

Bu tür etkinliklerin yaşanan sorunların çözümüne katkısı olduğunu dile getiren Ala, "Her fırsatı aynı zamanda o ilde yaşayan insanların problemlerini çözme yolunda değerlendirme anlayışı da önemli bir yerel yönetim anlayışıdır" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de geçen yıl başlattıkları iftar sofralarını devam ettirdiklerini belirterek, ramazanlarda ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koşulduğunu ve bunun bir gelenek olduğunu söyledi.

Kriz dönemlerinde başka ülkelerde ciddi sıkıntı yaşanırken Türkiye'de bunun yumuşak atlatılmasının sebebinin yardımlaşma kültürü olduğuna dikkati çeken Sekmen, herkesin tanımadığı, bilmediği insanlara yardım ettiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından, iftar duası yapıldı.

-Koalisyon çalışmaları

Ala, toplantıdan ayrılırken bir soru üzerine seçim sonrası yeni hükümetin kurulmasına yönelik koalisyon çalışmalarıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"Milletimiz için memleketimiz için neyin en doğru seçenek olduğunu yetkili kurullarımızda değerlendiriyoruz ve sayın Başbakanımızın başkanlığında bütün kurallar toplandı. Milletvekilleri, diğer parti üyelerimiz kendi görüşlerini söylediler. Bu çerçevede milletimizin menfaatini önceleyen, millete herhangi bir maliyet ödetmeyecek en doğru optimal seçenek neyse onun üzerinde duruyoruz, onu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. İnşallah memleketimize, milletimize hayırlı bir sonuç elde ederiz."

Programa AK Parti Erzurum milletvekilleri Adnan Yılmaz, Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir, Vali Ahmet Altıparmak, Ağrı Valisi Musa Işın, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, akademisyenler, kamu kurumlarının yetkilileri ile iş adamları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski İçişleri Bakanı Ala Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement