Eskişehir'de 'Gençlik ve Gelecek' Konferansı - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de 'Gençlik ve Gelecek' Konferansı

Eskişehir\'de \'Gençlik ve Gelecek\' Konferansı

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ve Anadolu Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü tarafından düzenlenen ‘Gençlik ve Gelecek’ konulu konferansa, Soma ilçesinde yaşanan maden faciası damgasını vurdu.

14.05.2014 19:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ve Anadolu Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü tarafından düzenlenen 'Gençlik ve Gelecek' konulu konferansa, Soma ilçesinde yaşanan maden faciası damgasını vurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay'ın konuşmacı olarak katıldığı konferans yoğun ilgi gördü. Gerçekleştirilen konferansa, Balbay'ın yanı sıra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Nihat Çuhadar ve çok sayıda davetli katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan ve Manisa'da yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Başkan Kurt, olayda ihmal olduğunu öne sürerek "Soma'da yaşananlar bir cinayettir, bir katliamdır. Çok kısa bir süre önce bu cinayet evlerinin tehlikesiyle ilgili bir soru önergesi verildi. Ancak ezbere parmak kaldırma makineleri tarafından bu önerge reddedilmiştir. Bugün bunun gerçekten kınanması gereken bir gündür. Bu cinayetin önlenmesi için ilgilerler ne yapıyor, ne yapacak, ne yapmalı bugün sorgulanmalıdır. Partiler sorgulanmalıdır, sendikalar sorgulanmalıdır, taşeronlaşma sorgulanmalıdır, özelleşme, kar ve her şey sorgulanmalıdır" dedi.

Konuşmaların ardından konferans Balbay'ın konuşmasıyla başladı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de 'Gençlik ve Gelecek' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement