Esu Türkiye'nin Bu Yılki İlk Münazara Akademisi Düzenlendi! - Son Dakika
Güncel

Esu Türkiye'nin Bu Yılki İlk Münazara Akademisi Düzenlendi!

50 sayıda lise öğrencisinin katıldığı ESU Türkiye Münazara Akademisi gençlerin kendilerini uluslararası alanda daha iyi ifade edebilmelerine imkân tanıyor.

04.07.2014 11:16

ESU Türkiye'nin (English Speaking Union – İngilizce Konuşanlar Derneği) bu yılki ilk Münazara Akademisi geçtiğimiz günlerde Kadir Has Üniversitesi Cibali kampüsünde yapıldı. Lise öğrencilerine yönelik olarak tasarlanan ve 50 sayıda öğrencinin katılımıyla tamamlanan akademi, gençlerin dil hâkimiyetlerini ve münazara kabiliyetlerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Dünya münazara şampiyonlarından yeni nesle tüyolar

Program kapsamında sunulan temel ve ileri seviyede münazara eğitimleri Harvard Üniversitesi'nden öğrenciler ve uluslararası münazara şampiyonalarında başarı elde etmiş Slovenyalı mentorlar tarafından verildi. Eğitimde her gün, Oxford ve Cambridge gibi prestijli eğitim kurumlarından gelen ve alanlarında uzman konuşmacılar "İletişim ve Münazara Yoluyla Diyaloğu Güçlendirmek" başlığı altında kendi sektörleri ve ilgi alanlarına dair birer saatlik konuşmalar gerçekleştirerek gençlere sektör bilgisi de sundu. Halihazırda Harvard'daki eğitimlerini sürdüren Avustralyalı ve Svazilandlı iki mentorun Dünya Liseler Münazara Şampiyonluğu'nda elde ettikleri başarı dereceleri bulunuyor. Türk öğrencilere münazara eğitimi sunan diğer iki Slovenyalı mentordan biri münazara milli takımının koçluğunu yaparken, diğer mentor da Dünya Liseler Münazara Şampiyonluğu'nda çeşitli başarılara imza atmış bulunuyor. Eski Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Emre Gönensay, Baker & McKenzie Yönetici Ortağı Daniel R. Matthews ve ESU Türkiye Başkanı Dr. Rıza Kadılar gibi iş dünyasının önemli isimlerinin verdiği seminerler sayesinde katılımcılar hukuk, siyaset ve ekonomi gibi münazarayı yakından ilgilendiren konular hakkında daha geniş bilgi sahibi olup merak ettikleri soruların yanıtlarını bulabildiler.

3 katılımcı İngiltere'ye gidiyor!

Münazara Akademisi katılımcıları, deneyimledikleri her seminer ve atölye çalışması sonrasında gruplara ayrılarak, edindikleri münazara bilgilerini anında sınama fırsatı buldular. ESU Türkiye Münazara Akademisi'ne FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi, Galatasaray Lisesi, Fenerbahçe Koleji, Kadir Has Anadolu Lisesi, Özel Üsküdar Amerikan Lisesi, Robert Koleji, Hisar Eğitim Vakfı, FMV Işık Okulları Erenköy, Kabataş Erkek Lisesi, İELEV Eğitim Kurumları ve MEF Lisesi'nden öğrenciler katıldı.

Katılımcılar arasında en yüksek gelişimi kaydeden Lara Yılmaz (FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi), Oğuzhan Yılmaz (Robert Koleji) ve Murat Erdoğan (FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi), önümüzdeki sene İngiltere'de düzenlenecek olan ESU Debate Camp'e (ESU Münazara Kampı) gönderilecek ve edindikleri münazara deneyimini uluslararası çapta sınama imkânı bulacak.

ESU Türkiye Başkanı Dr. Rıza Kadılar, Münazara Akademisi hakkında şunları söyledi: "Gençlerimizin uluslararası iş, sanat, spor, müzik ve daha birçok sahada kendilerini olabilecek en iyi şekilde ifade etmeleri, iyi birer konuşmacı olmalarından geçiyor. ESU Türkiye olarak amacımız, erken yaşlarda alınacak münazara eğitimi ile çocuklarımızın kendilerini ifade yetkinliklerini daha ileri bir seviyeye taşımaktır."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esu Türkiye'nin Bu Yılki İlk Münazara Akademisi Düzenlendi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement