"Fair-Play Kervanı", Yolculuğuna Edirne'den Başladı - Son Dakika
Yerel

"Fair-Play Kervanı", Yolculuğuna Edirne'den Başladı

"Fair-Play Kervanı", Yolculuğuna Edirne\'den Başladı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonunun ilk toplantısı Trakya Üniversitesinde yapıldı.

20.03.2014 18:31  Güncelleme: 09:07

Beden Eğitimi ve Spor Yüksek okullarında (BESYO), bu yılı "Fair-Play'i Tanıtma Yılı" ilan eden Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair-Play Komisyonu, ilk toplantısını Edirne'de gerçekleştirdi.

"Fair-play kervanı" olarak adlandırılan, aralarında Avrupa Fair Play Birliği 2. Başkanı Erdoğan Arıpınar, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Başkanı Murat Özbay, spor yazarı Kahraman Bapçum, İstanbul Üniversitesi BESYO Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Donuk'tan oluşan heyet, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük'ü ziyaret etti.

Murat Özbay, ziyaretin ardından Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, amaçlarının fair-play ruhunu ülke sathına yaymak olduğunu olduğunu söyledi.

Erdoğan Arıpınar ise fair-play ruhunun sporcu yetiştiren okullarda anlatılması gerektiğini düşündükleri için üniversitelerin spor okullarını gezmeye karar verdiklerini belirtti.

"Fair-play kervanının" yolculuğuna Osmanlı'nın eski bir başkentinden başlamasının anlamlı olacağını düşündüklerini dile getiren Arıpınar, "Türkiye'de 7 üniversite gezeceğiz. Trakya Üniversitesi'nden sonra Harran ve Antalya Üniversiteleri, eylül ayında ise Elazığ, Konya, Samsun ve Muğla'ya gideceğiz. Allah bize ömür verirse diğer üniversitelere de gideriz" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Yörük de Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair-Play Komisyonu üyelerini üniversitede ağırlamanın ve "Fair-play kervanı"nın Edirne'den başlayacak olmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Yörük, TÜ'nün birçok alanda olduğu gibi sporda da bölgesine, ülkesine ve Balkanlar'a altyapı sunduğunu, uluslararası anlamda kongreler, turnuvalar düzenlediğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair-Play Komisyonu Başkanı Özbay, Rektör Prof. Dr. Yörük'e fair-play ödülü, Yörük de Özbay'a, üniversitenin eski rektörlük binasının lazer işleme camdan minyatürünü sundu.

Komisyon üyeleri, yarın BESYO öğrencilerine konferasla fair-play kültürünü anlatacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Fair-Play Kervanı', Yolculuğuna Edirne'den Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement