Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Diyarbakır ve Şırnak'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto amacıyla vatandaşlar tarafından başlatılan nöbet eylemi devam ediyor.

19.07.2016 01:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır ve Şırnak'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto amacıyla vatandaşlar tarafından başlatılan nöbet eylemi devam ediyor.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar, darbe girişimine tepkilerini sürdürüyor.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, yaptığı konuşmada, milletin geleceğine, canına, demokrasiye kasteden alçaklara, hainlere karşı milletin göğsünü tanklara siper ederek meydanlarda oturduğunu söyledi.

Düşüncesi ne olursa olsun, bütün Türkiye"nin, vatanına, devletine, geleceğine ve hak davasına sahip çıkmak için 4 gündür ayakta olduğunu belirten Ensarioğlu, "Milletimizin hangi elbiseyi giyeceğini, başını örtüp örtmeyeceğini, neye inanacağını, ibadetini nasıl yapacağını, fikrini, düşüncesini, kimliğini, dinini, dilini dizayn etmeye çalıştılar. Toplum mühendisliğini yaptılar bu ülkede, olmadı, darbe yaptılar, olmadı, başbakanları, bakanları astılar. 90 yıldır bunu yapıyorlar ama unuttukları bir şey var. O günler geçti, o günler geride kaldı çünkü bundan sonra bu millet inandı. Bu millet canı pahasına ülkesini de geleceğini de demokrasiyi de koruyacak."

"Bu, ikinci Kurtuluş Savaşı'dır"

Milletin topyekün ülkesine sahip çıkması gerektiğini ifade eden Ensarioğlu, "Bu, milletin geleceğine sahip çıktığı ikinci Kurtuluş Savaşı'dır. Ülkedeki çapulculara, cuntacılara, darbecilere, bu milletin canıyla göğsünü siper ederek 'dur' dediği büyük bir gündür."

Öte yandan, taşıdıkları "Darbeye karşıyız, yaşasın demokrasi" yazılı pankart ile nöbet eylemini sürdüren vatandaşlara destek için gelen Dicle Üniversitesi Su Sporları Kulübü üyeleri adına konuşan Prof. Dr. Adnan Ceviz, halka yönelen her türlü saldırıya karşı duracakalarını söyledi.

Ceviz, "Biz, demokrasi istiyoruz. Ne hürriyetimizi, ne mutluluğumuzu, hiçbir şeyimizi kaybetmek istemiyoruz. Biz, bütün ihtilallere karşıyız. Bunun için buradayız, yarın yine burada olacağız." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Bismil ilçesinde darbe girişiminde şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bismil İslami Sivil Toplum Kuruluşları (BİSTK) öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, Merkez Cami'de gıyabi cenaze namazı kıldı. Yatsı namazından sonra cenaze namazını eda eden vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan siviller ve polis memurları için dua okudu.

AK Parti ve Hür Dava Partisi üyeleri ve çok sayıda vatandaşın da geldiği camide şehitler için mevlit okutuldu.

Şırnak

Silopi ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, darbe girişimini protesto nöbetini sürdürüyor.

Burada açıklama yapan AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Aylin Ökten, girişimin tarihe bir darbe teşebbüsü olmaktan öte, halkın meyanlara inerek, birlik ve beraberlik ruhuyla katil ve cuntacı zihniyete engel olduğu bir direniş günü olarak yerini aldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine darbeci zihniyete engel olmak amacıyla gece gündüz demeden meydanları boş bırakmayacaklarını belirten Ökten, "Cuntacı zihniyet şunu bilsin ki asla ama asla meydanları boş bırakmayacağız, sonuna kadar meydanlardayız." şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Nazlı Tuncer de burada bulunmalarının sebebinin demokrasi nöbeti olduğunu ve sabaha kadar bekleyeceklerini anlattı.

Gülcan Ökten de sonuna kadar direneceklerini aktararak, devleti bölücülere vermeyeceklerini dile getirdi.

Mustafa Başak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yürüdüğü yoldan sonuna kadar devam edeceklerini, canlarının ve mallarının ona feda olduğunu söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement