Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Zonguldak ve Kocaeli'nde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

19.07.2016 23:33

Zonguldak ve Kocaeli'nde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

Zonguldak kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan yüzlerce vatandaş, dua etti. Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, FETÖ aleyhine sloganlar attı. Hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini dile getirdi.

Zonguldak Ekin Mehteran Takımı eşliğinde Zonguldak Valisi Ali Kaban, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar, valilik binası önüne kadar "Demokrasi ve Özgürlük" yürüyüşü gerçekleştirdi.

Vali Kaban, burada yaptığı açıklamada, sokakları boş bırakmamak ve Türkiye'yi geri götürecek her türlü çabaya "dur" demek adına meydanlarda olduklarını belirterek, "Sürdürülen nöbetlerin bir diğerinde buluştuk. Bu tür kalkışmaların engellenmesi açısından dünyada nadir görülen bir örnek sergilendi. Şu anda ülkemizin yakaladığı bir düzey var. Bu sadece ekonomik anlamda değil toplumsal anlamda bir düzey değil, her anlamda güzel bir noktaya gelindi. İnsanlar artık bunun ötesine geçmek istiyor. Toplumumuz duygu ve hissiyatını bu olaylarda göstermiş oldu. Şu anda herkes birliktelik arzusuyla sokağa çıkma hareketini destekliyor." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Kaban, İl Emniyet Müdürü Ak ve AK Parti İl Başkanı Tosun, dilek balonu uçurdu.

Protokol üyeleri ve vatandaşlar, Madenci Anıtı önüne kadar yürümelerinin ardından saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

Bu arada Kozlu, Kilimli ilçelerinin yanı sıra kent merkezinde toplanan yaklaşık 200 araçlık konvoy, korna çalarak darbe girişimi protestosuna destek verdi.

Kocaeli'nde on binlerce kişi toplandı

Kocaeli'nin merkez ilçesi İzmit'in Perşembe Pazarı alanında toplanan on binlerce kişi, Türk bayrakları taşıdı, "Gençlik vatanına sahip çıkıyor", "Sinirlenince çok güzel oluyorsun Türkiyem" yazılı pankartlar açtı.

Alanda, darbe girişiminde şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okundu.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmada, özgürlüğüne, bağımsızlığına ve bayrağına sahip çıkan, bunun için her bedeli ödeyeceğini gösteren vatandaşlara teşekkür etti.

Milletin, hainlerin bütün planlarını yerle bir ettiğini dile getiren Güzeloğlu, "Tarihin her döneminde milletimiz ne esaret boyunduruğuna girmiş, hep bağımsız ve payidar olmuştur. Geçmişimizden devraldığımız bu ülkeyi, devleti ve demokrasiyi sonsuza kadar yaşatma kararlılığı içindeyiz. Bunlar her şeyi hesap ettiler ama milletin iradesini hesap edemediler." diye konuştu.

"Hainin unvanı ve makamı olmaz"

Darbe girişiminde bulunan hainleri ve uzantılarını alıp hukukun karşısına çıkaracaklarını anlatan Güzeloğlu, şöyle konuştu:

"Bu ister öğretmen, imam, müdür, kaymakam olsun, hainin unvanı ve makamı olmaz. Hainler, hukuk önünde hesap verecek. Türk milleti ve devletinin bekasını tehdit edenler bunun bedelini ödeyecek. Kocaeli'de de bu kararlılığı sergiliyoruz. Milletin bekası, bu bayrağın göklerde dalgalanması için ezanının dinmemesi için bizlere uyku da yok, dinlenmek de yok. Türkiye'nin kutlu yürüyüşüne engel olan bu uğurda aşağılık bir düzeyde hain emellerini gerçekleştiren, millet evlatlarını şehit eden bu katiller, hainler unutulmayacak. Onların cenaze namazı da kılınmayacak. Bu dünyada yatacak yerleri yok, Allah'ın karşısına çıkacak yüzleri de yok."

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da "devlet kadrolarındaki FETÖ mensuplarını, Türkiye'den temizlemek" için çalışacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar, alanda akşam ve yatsı namazlarını kıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement