Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Kırşehir, Yozgat ve Kırıkkale'de, vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto için meydanlarda demokrasi nöbetini sürdürdü.

22.07.2016 23:59

Kırşehir, Yozgat ve Kırıkkale'de, vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto için meydanlarda demokrasi nöbetini sürdürdü.

Kırşehir'de yaşayan Türkmenler, FETÖ darbe girişimine tepki için yürüyüş gerçekleştirdi.

Ellerindeki Türk ve Türkmen bayraklarıyla Kırşehir Valiliği yakınında toplanan Türkmenler, Vali Necati Şentürk ile Cacabey Meydanı'na kadar yürüdü. Sık sık tekbir getiren Irak ve Suriyeli Türkmenler, meydandaki demokrasi nöbetine katıldı. Kırşehir Belediyesi mehter takımının kahramanlık türkülerini seslendirdiği meydanda gençler büyük bir Türk bayrağı açtı. Bazı sivil toplum kuruluşları ve Kırşehir Belediyesi, meydanda ikramlarda bulundu.

Meydandaki demokrasi nöbetine Vali Necati Şentürk, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Sıktı Akgül, Kırşehir Polis Eğitim Merkezi Müdürü Kasım Varol ve çok sayıda kişi katıldı.

Meydandaki demokrasi nöbeti programı öncesinde AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde şehit olanlar ve tüm şehitler için Cacabey Camisi'nde mevlit okuttu.

Yozgat

Yozgat'ta, akşam saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini sürdürdü.

Memur-Sen ve bazı dernekler, meydanda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara süt, çay ve çorba ikramında bulundu.

Bazı vatandaşlar Lise Caddesi'nde Türk bayrakları ile süsledikleri araçlarla konvoy oluşturdu.

Kırıkkale

Kırıkkale'de, akşam saatlerinden itibaren çok sayıda kişi Cumhuriyet Meydanı'na akın etti.

Kırıkkale Belediyesi mehteran takımı eşliğinde "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşının idamını istedi.

Meydandaki "demokrasi nöbetine", AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay da katıldı.

Burada konuşan Milletvekili Can, "Bu millet çok vefasızlar, hainler ve alçaklar gördü. Ama bu kadarını görmedi. Hep beraber tarih yazdık. Gerçekten çocuklarımıza, torunlarımıza büyük bir miras bıraktık. Allah'a ham dolsun sizlerin emanetine sahip çıktık. Hep beraber sadece AK Parti değil, bütün Kırıkkale ve Türkiye olarak direnişe geçtik." diye konuştu.

İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen din görevlileri, Kur'an-ı Kerim okuyarak, dua etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement