Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi Çorlu, Çerkezköy ve Hayrabolu'da protesto edildi.

23.07.2016 02:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi Çorlu, Çerkezköy ve Hayrabolu'da protesto edildi.

Çorlu'da, Atatürk Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla "Recep Tayyip Erdoğan", "Seninleyiz cumhurbaşkanım" sloganları attı ve topluca İstiklal Marşı okudu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, vatandaşlara ve partililere yaptıkları direnişten dolayı teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Çorlu'ya selam getirdiğini belirten Karaca, "Biz, AK Parti olarak hep sizlerin yanındayız. Bu anlamlı hareketi 8 gündür devam ettiriyorsunuz. Bizleri yalnız bırakmadınız. Sayın Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmadınız" dedi.

Vatana göz diken hainlere ecdadın Çanakkale'de geçit vermediği gibi, halkın da yaşanan olaylarda hainlere geçit vermediğini anlatan Karaca, "Dün vücudumuzu tanklara karşı, toplara karşı, F-16'ların bombalarına karşı, dün de siper ettik bugün de siper ediyoruz yarın da ederiz. Bu memleket bizim, buradan hainler geçemez" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından halk yeniden slogan atarak Omurtak Caddesi üzerinde yürümeye devam etti.

Öte yandan programa, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Metin Akgün, Ayşe Doğan, Mustafa Yel ve AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay ile Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay da katıldı.

Çerkezköy

Çerkezköy ilçesinde de Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, darbe girişimine yönelik tepkilerini sürdürüyor.

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, göğüslerini vatan için siper eden, canlarını vatanı için mukaddesatı için huzur için feda eden şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Vatan savunmasının, bütün fikir ayrılıklarının, bütün görüş farklılıklarının ötesinde olduğunu ifade eden Öge, "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Bu nedenle varlığımızla vatanımızın teminatı olacağız. Biz milletiz. Yani ofisteki iş adamıyız. Hastanedeki doktoruz. Derslikteki eğitmeniz. Bürodaki memuruz. Öğretmen de öğrenci de biziz. Hem hastayız, hem doktoruz. İşçiyiz ve patronuz. ve bizler, vatanımızın göğsüne namahrem eli değdirtmeyiz, değdirtmeyeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından vatandaşlar darbe karşıtı sloganlar attı, dualar edildi.

Hayrabolu

Hayrabolu'da ise Hükümet Konağı bahçesi önünde toplanan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları, dernekler, siyasi partililer ve vatandaşlar demokrasi nöbetinde bir araya gelerek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan, sonsuza kadar bu ülke ve millet için şehit olmaya, kanlarının son damlasına kadar mücadele etmeye hazır olduklarını söyledi.

Kimsenin Türkiye Cumhuriyetini bölme, parçalama, milleti ikiye ayırmaya güç yetiremeyeceğini dile getiren Orhan, "Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak sonsuza kadar ilelebet payidar kalacağız. Birlik ve beraberliğimizle hiç kimsenin bölmeye parçalamaya bu milleti daha fazla üzmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecek" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Hayrabolu Müftüsü Veysel Işıldar tarafından darbe girişiminde hayatını kaybeden ve yaralananlar için dua edildi.

Etkinliğe, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ethem Çetin ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement