Fındık Üreticisi Kaygılı - Son Dakika
Yerel

Fındık Üreticisi Kaygılı

Ordu'da, yüksek rakımlı ilçelerde etkili olan kar yağışının fındığa zarar verebileceği bildirilirken, üreticilerin tedbir alması istendi.

23.04.2015 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da, yüksek rakımlı ilçelerde etkili olan kar yağışının fındığa zarar verebileceği bildirilirken, üreticilerin tedbir alması istendi.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışının özellikle yüksek rakımlı ilçeler Akkuş, Aybastı, Gölköy, Gürgentepe, Kabataş, Mesudiye, İkizce, Kumru ve Korgan'da etkili olduğunu söyledi.

Bu ilçelerde kar yağışıyla hava sıcaklığının 4-5 dereceye kadar düştüğünü belirten Cörüt, "Buralarda özellikle gece yarısından sonra don riski var. Bu gece ve yarın gece fındık ve fındık üreticisi için oldukça riskli" dedi.

Kar yağışının sürdüğü bölgede fındık üreticisinin elinin yüreğinde olduğunu dile getiren Cörüt, daha önce nisan ayının ilk haftasında yağan karın, 800 rakımın üzerindeki ilçelerde fındığa kısmen de olsa zarar verdiğini ifade etti.

Son günlerde etkili olan kar yağışıyla birlikte Türkiye'nin yeşil altını olarak bilinen fındığın yeniden risk altına girdiğini ifade eden Cörüt, "Temennimiz bu iki geceyi sorunsuz atlatmak. Elimiz yüreğimizde çaresizce bekliyoruz. İnşallah korktuğumuz başımıza gelmez" diye konuştu.

Üreticilerin önlem almasını isteyen Cörüt, aksi durumda ürünlerin zirai dondan hasar görebileceğini kaydetti.

Fındıkta karanfillerin açtığını ve dallarda uyanmaların başladığını vurgulayan Cörüt, "Zamanında alınacak önlem zararın etkisini azaltabilir. Bu anlamda üreticilerimiz elinden geldiği kadar bahçelerini dumanlama yöntemini deneyerek korumaya çalışsın" ifadesini kullandı.

Öte yandan Ordu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, fındık üreticileri zirai dona karşı uyarılarak tedbirli olmaları istendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fındık Üreticisi Kaygılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • özcan: Arkadaşlar zaferimilli köyünde zirai dön varmı bilgisi cevap yazarsa sevinirim 0 0 Yanıtla

Advertisement