Fransa Başkonsolosluğu'na Siyah Çelenk - Son Dakika
Güncel

Fransa Başkonsolosluğu'na Siyah Çelenk

Fransa Başkonsolosluğu\'na Siyah Çelenk

* Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadının ölüm yıldönümünde, kadınlardan oluşan bir grup, Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nun önüne siyah çelenk bıraktı.

09.01.2016 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadının ölüm yıldönümünde, kadınlardan oluşan bir grup, Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nun önüne siyah çelenk bıraktı.

HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel,

'Sayın Öcalan'ın üzerindeki tecritin derhal kaldırılarak müzakerelere tekrar dönülmesi, yeni bir başlangıç yapmak açısından umut verici olacaktır"

Tuncel açıklama yaparken sivil bir polis tepki gösterdi.

Haber: Arzu KAYA-Kamera: Yaşar KAÇMAZ, İstanbul DHA

Paris'te öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Fidan Saylemez'in ölüm yıldönümünde, kadınlardan oluşan bir grup, Beyoğlu'ndaki Fransa Başkonsolosluğu'nun önüne siyah çelenk bıraktı. Kadınlara Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel de destek verdi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Bir grup kadın, üzerinde "Sorumlular hesap verecek" yazılı siyah bir çelenk ile Taksim'deki Fransız Konsolosluğu önünde toplandı. Çevik kuvvet polisinin de yoğun güvenlik aldığı yerde kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Yeşim Keleş, 9 Ocak 2013 tarihinde 3 kadının katledildiğini söyledi.

Sebahat Tuncel de, Fransa'da yaşanan olayı bir katliam olarak nitelendirip kınadığını belirterek, 'Bu katliamı yapanlar savaşın devam etmesini, barışın bu topraklarda inşa edilmesini engellemek için yaptılar. Tam da Türkiye'de çözüm sürecinin Kürt sorunu çözümünde yeni bir başlangıç yapıldığı dönemde, Kürt halkı önderi Sayın Öcalan'la 3 Ocak'ta İmralı'da görüşmelerin başladığı bir dönemde, 9 Ocak'ta bu katliam gerçekleşti. Bu katliamı yapanlar, bu görüşmeyi engellemek isteyenlerdi" diye konuştu.

POLİSTEN TUNCEL'E: TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPMAYACAKSINIZ

Geçtiğimiz günlerde Silopi'de öldürülen 3 Kadının cenazelerinin hala alınamadığını ifade eden Tuncel, 'Şırnak'ta, Cizre'de, Silopi'de sokağa çıkma yasakları nedeniyle 40 tane cenaze morgda bekletiliyor. Sokağa çıkma yasakları bahane gösterilerek gömülmesi engelleniyor" dedi.

Bu sırada açıklamanın olduğu yerde bulunan sivil bir polis, 'Terör örgütü propagandası yapmayacaksınız, açıklamanızı yapıp dağılacaksınız" diye tepki gösterdi.

'MÜZAKERELERE TEKRAR DÖNÜLMESİ UMUT VERİCİ OLACAKTIR"

Konuşmasına devam eden Tuncel, 'Şimdi yapılması gereken bir tek şey var. O da müzakereye tekrar geri dönmektir. Bir daha Paris katliamı, Roboski, Maraş, Sivas, Dersim olmasın diyorsak yapılması gereken şey bir müzakere sürecine başlamak ve yeni bir başlangıç yapmaktır. Türkiye halklarına sesleniyoruz. Eğer siz Kürdistan'da yaşanan gelişmelere kulak tıkarsanız yarın çok geç olabilir. O yüzden şimdi henüz umut varken gelin barış için ellerinizi birleştirin. Aksi taktirde bütün herkes için geç olacak. Sayın Öcalan'ın üzerindeki tecritin derhal kaldırılarak müzakerelere tekrar dönülmesi yeni bir başlangıç yapmak açısından umut verici olacaktır" dedi.

SİYAH ÇELENK KOYULDU

Açıklamaların ardından siyah çelengi konsolosluk önüne koymak isteyen kadınlara polis ekipleri izin vermeyerek daha aşağı koyabileceklerini ifade ettiler. Kısa süren gerginliğin ardından kadınlar polisin belirttiği yere çelenk koyduktan sonra konsolosluk önünden ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fransa Başkonsolosluğu'na Siyah Çelenk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement