Gaziantep Şahinbey Belediyesi, Çanakkale'deki 4 Şehitliğin Düzenlemesini Yapacak - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, Çanakkale'deki 4 Şehitliğin Düzenlemesini Yapacak

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, Çanakkale\'deki 4 Şehitliğin Düzenlemesini Yapacak

Şahinbey Belediyesi, Çanakkale'deki 4 şehitliğin düzenlemesini yapacakGAZİANTEP'in merkez Şahinbey Belediyesi, yaptığı protokol ile Çanakkale'nin Gelibolu Yarımadası'ndaki 4 şehitliğin düzenlemesinin yapılarak ziyarete açılmasına ilişkin protokol imzaladı.

10.04.2016 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediyesi, Çanakkale'deki 4 şehitliğin düzenlemesini yapacak

GAZİANTEP'in merkez Şahinbey Belediyesi, yaptığı protokol ile Çanakkale'nin Gelibolu Yarımadası'ndaki 4 şehitliğin düzenlemesinin yapılarak ziyarete açılmasına ilişkin protokol imzaladı. Son 2 yıldır 42 bin öğrenciyi Gaziantep'ten uçakla Çanakkale'ye götüren projeyi de yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yeni şehitliklerin en kısa sürede ziyarete açılacağını söyledi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, geçen yıl Türkiye'de bir ilki geçekleştirerek Çanakkale'nin 100'üncü yıl etkinlikleri çerçevesinde 22 bin öğrenciyi Çanakkale'ye götürmüş ve oradaki şehitlikler ziyaret edilmişti. Öğrencilerden gelen talep üzerine Çanakkale'nin 101'inci yılında da 20 bin öğrenci daha Çanakkale'ye götürmeye başladı. Evlerinden servisle alınan öğrenciler, özel uçakla Çanakkale'ye giderek burada feribota binerek, Çanakkale destanının yazıldığı Gelibolu Yarımadası'na gidiyor ve gün boyu şehitlikleri ziyaret ediyor.

Şahinbey Belediyesi'nin Çanakkale'ye düzenlediği son seferde ise Şahinbey ile Gelibolu Yarımadasında bulunan Eceabat Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. Düzenlenen protokol törenine, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder ile davetliler katıldı.

İmzaların atılmasından sonra konuşan Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, her iki belediye arasında olan sıcak ilişkilerin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise gaziler şehrinden şehitler diyarına bir gönül köprüsünün kurulduğunu, çok sevdikleri için bugüne kadar binlerce öğrenciyi Çanakkale'ye getirdiklerini, gençler arsasında şehitlikleri gezdikten sonra çok güzel etkileşimlerin olduğunu söyledi.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Gaziler Diyarı Gaziantep'le, şehitler diyarı Çanakkale'nin kardeşlik kurmasının önemini vurgulayarak, "Çanakkale'nin Türkiye için önemini herkes biliyor. Türkiye Cumhuriyetinin temeli Çanakkale de atılmıştır. Gaziantep ise 1'inci Dünya Savaşı'nda büyük kahramanlıklara sahne olmuştur" dedi. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da iki kentin bütünlük oluşturduğunu vurgulayarak protokolün hayırlı olması dileğinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından Şahinbey Belediyesi tarafından Eceabat ilçe merkezinde bulunan deniz kıyısındaki TIR parkının yerine bir park yapılacağı kaydedildi.

Gaziantep'ten Çanakkale'ye giden protokol üyeleri daha sonra feribotla Gelibolu Yarımadasına geçti ve buradaki şehitlikleri ziyaret ederek dua etti.

4 YENİ ŞEHİTLİK ZİYARETE AÇILACAK

Gaziantep heyeti daha sonra Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada Şahinbey Belediyesi ile Tarihi Alan Başkanlığı arasında 4 yeni şehitliğin düzenleme yapılarak ziyarete açılması konusunda protokol imzalandı. Protokolü imzalayan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan, kara savaşlarının en yoğun geçtiği bölgede tespit edilen 4 şehitliğin Şahinbey Belediyesi'nin ciddi katkısı ile sağlanacak işbirliğiyle ziyarete açılacağını söyledi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise Gelibolu yarımadası tarihi alan içerisindeki; Süngü Bayırı, Albayrak Sırtı, Kılıçdere 1 ve Kılıçdere 2 adlı şehitliklerin ziyarete açılmasına katkı sunacaklarını belirterek, "Bir süre önce belediye meclisimizde karar aldık. Daha önceki görüşmelerimizde burada 253 bin şehidimiz olduğunu öğrendik. Bu şehitlerimizin yattığı şehitliklerin bir kısmının gerçek şehitlik olmasına rağmen henüz el atılmadığını belirledik. Bunlardan tespit edilen 4 şehitliğin projelendirilmesi, uygulamaya dökülerek ihya edilip ziyarete açılmasına aracı olmak istedik. Yaptığımız protokol ile çalışmalara başlayacağız ve en kısa süre içerisinde 4 şehitliğin düzenlemesini yapıp, ziyarete açılmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Şahinbey Belediyesi, Çanakkale'deki 4 Şehitliğin Düzenlemesini Yapacak - Son Dakika


Advertisement