Gençler Akseki'de Buluştu - Son Dakika
Kültür Sanat

Gençler Akseki'de Buluştu

Antalya'nın Akseki ilçesinde düzenlenen Gençlik Haftası etkinliklerine yerli ve yabancı 200 genç konuk oldu.

16.05.2016 17:07

Antalya'nın Akseki ilçesinde düzenlenen Gençlik Haftası etkinliklerine yerli ve yabancı 200 genç konuk oldu.

Akseki Kaymakamlığı, Akseki Belediyesi iş adamı Mustafa Kavasoğlu'nun katkılaryla bu yıl birincisi düzenlenen etkinliğe, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan ve Ürdün ile Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen 200 genç, tarihi Sarıhacılar Mahallesi'nde bir araya geldi.

Proğrama katılan gençlere yöresel yemekler ikram edildi. Konuk gençler de Sarıhacılar Mahallesi'nde kurulan platformda bölgelerine ait halk danslarını sergiledi.

Daha sonra toplu halde "düğmeli evleri" ile 350 yıllık tarihi cami gezildi.

Daha sonra Akseki Şahinler Çok Programlı Lisesinin bahçesinde, ülkelerine özgü kıyafetler ile şarkı söyleyen gençler, dans gösterileri sundu. Gösterilere vatandaşlar ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akseki'de son yıllarda alternatif turizm alanındaki potansiyelini gün yüzüne çıkarmak ve Türkiyeyi ziyaret eden yerli ve yabancı misafirlerin beğenisine sunmak için bir çok çalışma yaptıklarını ifade ederek, bu çalışmalar sonucunda birçok fiziki yatırımlın gerçekleştirildiğini kaydetti.

Beşikci, "Bu yatırımları tanıtmak, Akseki'mizin güzelliğini gerek dünyanın halklarına, gerekse ülkemizin yerli misafirlerine sunmak için 3 senedir kaymakamlığımızın ve belediyemizin desteğiyle özellikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası etkinlikleri kapsamında ve bu senede ilk defa Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde dünya gençlerini Akseki'de misafir ettik" dedi.

Beşikçi ayrıca, yapılan etkinliklerin ilçe ve bölge tanıtımına büyük katkı sağladığını vurgulayarak emeği geçenlere teşekkür etti.

Festivale katılan konuklarda ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini beğendiklerini dile getirdi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement