Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, "Muhtar olamaz dedikleri Cumhurbaşkanımıza karşı merhum Adnan Menderes'e uyguladıkları gibi linç girişimleri yapıyorlar.

20.05.2015 10:34

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, "Muhtar olamaz dedikleri Cumhurbaşkanımıza karşı merhum Adnan Menderes'e uyguladıkları gibi linç girişimleri yapıyorlar. Darbeyle devrilmesini, idam sehpasına gitmesini istiyorlar" dedi.

Ulema, yazılı açıklamasında, Doğan Medya Grubu'nun eski Türkiye özlemi içinde olduğunu, Türkiye'de Mısır senaryosu oluşturmak istediğini savundu.

Söz konusu medya grubunun demokrasiyi bir türlü içselleştiremediğini iddia eden Ulema, "Doğan Medyası, bu ülkede bir darbe olsun beklentisi içindedir. Muhtar bile olamaz dedikleri seçilmiş Cumhurbaşkanımıza şimdi de idam sehpası mesajı veriyorlar. Bunlara en iyi cevabı halkımız sandıkta verecektir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Mısır olayı üzerinden mesaj verildiğini vurgulayan Ulema, şunları kaydetti:

"Doğan Grubu, 'Mursi 52 ile geldi, ama idama gidiyor. Seni de idama göndeririz' demek istiyor. Bunların seçilmişlere karşı yaptıkları hala unutulmadı. Muhtar bile olamaz dedikleri liderimiz bugün ülkemizin seçilmiş Cumhurbaşkanıdır. Muhtar olamaz dedikleri Cumhurbaşkanımıza karşı merhum Adnan Menderes'e uyguladıkları gibi linç girişimleri yapıyorlar. Darbeyle devrilmesini idam sehpasına gitmesini istiyorlar. Mursi üzerinden yaptıkları algı budur. Ama şunu bilsinler ki, Cumhurbaşkanımız yalnız değildir."

Türkiye'de bazı grupların Mısır gibi darbe özlemi içinde olduğunu vurgulayan Ulema, "Demokrasiden nasibini almamış Hürriyet Gazetesi Mısır üzerinden algı operasyonları yaparak manşetler üzerinden mesaj veriyor. Seçilmişlere karşı darbeci anlayışa destek veriyor. Demokrasiye karşı darbe tetikçiliği yapıyor. Ancak bu ülke sahipsiz değildir" ifadelerini kullandı.

Batı ülkelerinin de Mısır'da demokrasinin yanında değil, darbenin yanında yer aldığını kaydeden Ulema, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Mısır'da darbeye alkış tutanlar, binlerce kişinin katledilmesine ve Mursi'nin idam kararına sessiz kalanlar şimdi kalkmışlar Türkiye'ye demokrasi eleştirisi yapmaya kalkıyorlar. Batı her zaman iki yüzlü davranmıştır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement