Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

AK Parti İzmir milletvekili adayı İbrahim Turhan, birilerinin, Türkiye'nin kazanmış olduğu istikrardan rahatsız olduğunu bildirdi.

28.05.2015 20:29

AK Parti İzmir milletvekili adayı İbrahim Turhan, birilerinin, Türkiye'nin kazanmış olduğu istikrardan rahatsız olduğunu bildirdi.

Seçim çalışmaları kapsamında Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) üyeleriyle bir araya gelen Turhan, konuşmasında, muhalefetin seçim vaatlerini, geçmişi hatırlatarak eleştirdi.

Turgut Özal'ın cumhurbaşkanı olmasıyla Türkiye'de siyasi zeminin kaygan hale geldiğini ifade eden Turhan, 1990'lı yıllarda koalisyonlarla yönetilen Türkiye'de, hesapsız seçim vaatleri sonucunda Sosyal Güvenlik Kurumu başta olmak üzere ekonomide kara deliklerin oluştuğunu belirtti.

Devletin gelirlerinin, 1999 yılında sadece faizleri bile karşılayamaz hale geldiğine dikkati çeken Turhan, şöyle konuştu:

"Birileri, Türkiye'nin kazanmış olduğu istikrardan rahatsız. Elindeki silahı bırakmayanlar, şu an barış, kardeşlik ve demokrasiden bahsediyorlar. Bu manzara, hiçbir zaman bizim ümidimizi, güvenimizi kırmıyor. Milletimizin, bu seçimden de sağ duyudan ayrılmayacağını, istikrarı devam ettireceğini, bu yapısal reformun devamı için istikrar içinde AK Parti ile devam yolu açacağına inanıyorum."

Turhan, asgari ücretin artırılması vaatlerine de değinerek, "Asgari ücretin maliyetini kim karşılayacak? 'Devlete herhangi bir yük gelmeyecek, işletmelerin maliyetleri artmayacak' deniyor. Yıllar önce erke dönergeci diye bir şey ortaya atılmıştı. Hiç harcamadan kendi kendine elektrik üretecek deniyordu. Bu da böyle bir şey mi" diye konuştu.

İbrahim Turhan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan "Merkez Türkiye" projesinin ciddiyetten uzak bulduğunu, sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement