Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, başkanlık sistemiyle koalisyon dönemlerinin tarihe karışacağını ve Türkiye'nin bölgesinin lideri haline geleceğini bildirdi.

29.05.2015 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, başkanlık sistemiyle koalisyon dönemlerinin tarihe karışacağını ve Türkiye'nin bölgesinin lideri haline geleceğini bildirdi.

Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin koalisyon dönemlerinde büyük bedeller ödediğini belirtti.

AK Parti iktidarları döneminde güçlenen Türkiye'nin, bazı güçlerin işine gelmediğini kaydeden Erdoğan, "Başkanlık sistemiyle koalisyon dönemleri tarihe karışacak ve ülkemiz bölgesinin lideri haline gelecek" ifadesinde bulundu.

Gaziantep ve çevresine yapılan yatırımların içinde en fazla emek verdiği projelerin barajlar olduğunu bildiren Erdoğan, bölgedeki sulu tarımın ülke kalkınmasına önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

Çetinkaya, Çat, Ardıl ve Harmancık barajlarının yapımı konusunda büyük çaba gösterdiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Gaziantep'in 50 yıllık su ihtiyacı çözülecek. Büyükşehir Belediyesi olarak suyun kente ulaştırılması için elektriğe 90 milyon lira ödeniyor. Su cazibeyle geleceği için bu para belediyenin kasasında kalacak ve su daha da ucuzlayacak. Bu barajlar hem içme hem de tarımsal sulamada kullanılacak ve 710 bin dönüm gibi devasa bir alanı kapsayacak. Tarımsal ürünlerden yılda 250 milyon liralık gelir elde edilebilecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement