Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçimlere Doğru

AK Parti İzmir milletvekili adayı Cemil Şeboy, "Hangi partiden belediye başkanı Ankara'ya gelirse, bakanlıkları dolaştıracağım. İzmir'e faydalı her projenin arkasında duracağım" dedi.

19.05.2015 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir milletvekili adayı Cemil Şeboy, "Hangi partiden belediye başkanı Ankara'ya gelirse, bakanlıkları dolaştıracağım. İzmir'e faydalı her projenin arkasında duracağım" dedi.

Balçova Kaya Termal Otel'de düzenlenen bir etkinlikte konuşan Şeboy, 15 sene belediye başkanlığı yapmış biri olarak tecrübesini İzmir için kullanacağını söyledi.

Milletvekili seçilmesi durumunda, belediye başkanı gibi çalışacağını dile getiren Şeboy, "İzmir'de kentsel dönüşümün önünü açacağız. Metro ve Bostanlı-İnciraltı köprüsünün olması için çalışacağız. Hangi partiden belediye başkanı Ankara'ya gelirse, koluna gireceğim ve bakanlıkları dolaştıracağım. İzmir'e İzmirlilere faydalı her projenin arkasında duracağım" diye konuştu.

- Nasır: "İzmir'in gerçek tarihi kimliğinin ortaya çıkarılması gerekiyor"

AK Parti İzmir milletvekili adayı Necip Nasır, "Kemeraltı Projesi, hem kent ekonomisine hem de İzmir'in kültürel ve tarihsel zenginliğine önemli katkı sağlayacak" dedi.

Nasır, Kemeraltı'nın bir an önce tarihi çarşılar statüsüne alınması gerektiği belirtildi. Gerekli düzenlemelerle birlikte Kemeraltı'nın 24 saat yaşayan bir cazibe merkezi haline getirilebileceğini söyleyen Nasır, buranın İzmir'deki ticaret kültürünü yansıtan önemli merkezlerin başında geldiğini hatırlattı.

"Kemeraltı Projesi, hem kent ekonomisine hem de İzmir'in kültürel ve tarihsel zenginliğine önemli katkı sağlayacak" açıklamasında bulunan Nasır, Kemeraltı çarşısında bulunan tarihi yapıların aslına uygun restore edilmesi gerektiğini söyledi.

Nasır, "Kemeraltı birçok kültürü barındıran bir yapıya sahip. Cami, kilise, havra, sinagog ve mescitlerin bir arada bulunduğu, İzmir'in tarihi kent alanını ve kent kimliğini oluşturacak ve ekonomiyi canlandıracak bu değerimizi İzmir'e kazandırılabiliriz" dedi.

Nasır, projenin devamında İzmir'in eski yerleşim alanlarının da planlamaya dahil edilerek Basmane Altın Park'a kadar olan bölgenin aynı kapsamda değerlendirilmesi ve İzmir'in gerçek tarihi kimliğinin ortaya çıkarılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Sürekli: "İzmir demek Türkiye demek"

AK Parti İzmir milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli, "İzmir, Türkiye'nin bir yansıması olarak tüm kültürleri barındırıyor. İzmir demek Türkiye demek" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Kemalpaşa'da Kütahyalılar Derneği'nin etkinliğine katılan Sürekli, Anadolu insanı sayesinde gelenek ve göreneklerimizin yaşadığını söyledi.

Türkiye'nin dört bir yanının kültür koktuğunu dile getiren Sürekli, "İzmir, Türkiye'nin bir yansıması olarak tüm kültürleri barındırıyor. İzmir demek Türkiye demek. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışını, ahlaki değerleri, toplumsal dayanışma ruhunu, estetik hassasiyetleri, insanlığa katkıda bulunma gayesini siyasi anlayışımızın temeli olarak kabul ettik. Bu anlayışı da Anadolu insanıyla beraber sonuna kadar götüreceğimize şüphemiz yok" diye konuştu.

Delican: " Gündoğdu'da görsel bir şölen yaşayacağız"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 24 Mayıs Pazar günü saat 16: 00'da Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştireceği miting öncesi AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, çalışmalarla ilgili olarak bilgi verdi.

Seçim dönemlerinde görselliğin önemine dikkat çeken Delican, "Siyasi partiler bu dönemlerde etkinliklerinin yanında çalışmalarını da yaparak görsel olarak da faaliyette bulunurlar. Biz de İzmir'in her yerine partimizi simgeleyen bayrak ve afişlerimizi asıyoruz. Kötü görüntülerin oluşmaması ve karışıklık yaşanmaması için ekiplerimize talimat verdim. Hafta sonunda Gündoğdu Meydanı'nda görsel bir şölen yaşayacağız" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement